5 рецептів осінніх пирогів

Depositphotos"/>
фото: Depositphotos

З першими похолоданнями все частіше ми обираємо залишитись вдома, замість прогулянки у вихідний. Один з найкращих способів провести час вдома з користю – спробувати приготувати щось нове. Пропонуємо вам рецепти осінніх пирогів, в яких використовуються сезонні овочі та інгредієнти, які можна знайти в найближчому магазині.

Пиріг зі шпинатом і грибами

Щоб приготувати пиріг зі шпинатом і грибами, вам знадобиться близько 300 грам шпинату, 250 грам бринзи, 400г шампіньйонів, 1 упаковка листкового тіста, по столовій ложці білого і чорного кунжуту та трохи соняшникової олії для змащування дека і пирога.

Шампіньйони потрібно грубо порізати та обсмажити трошки у сковорідці. Шпинат промити, порвати на величенькі шматки руками або порізати і протушкувати декілька хвилин. Порізати шматочками бринзу. Змішати для начинки її із грибами та шпинатом. Попередньо розморожене тісто викласти у змащену олією форму. Викласти начинку на тісто. Накрити ще одним листком тіста зверху та проробити в ньому декілька маленьких отворів для повітря. Змастити зверху тісто олією та присипати кунжутом. Випікати слід у добре розігрітій духовці близько 15 хвилин і подавати до столу гарячим.

Відкритий пиріг з картоплею

Для відкритого пирога із картоплею, нам знадобиться 300 грам пшеничного борошна, 1 ч.л. солі, 200 мл молока, 4 ст.л. олії оливкової або соняшникової та 500 грам картоплі.

Половину картоплі потрібно одразу розварити та зробити з неї пюре. Дріжджі залити теплим молоком та дати настоятись 15 хвилин. Затим додати сіль, масло, готове картопляе пюре та все це добре перемішати.

До готової суміші по-троху сипте борошно, поки не змісите пухке тісто. Дайте тісту настоятись 1-2 години. Потім помістіть його у форму для запікання і як начинку зверху додайте нарізану тоненько сиру картоплю. Змастіть пиріг зверху маслом та при бажанні притрусіть спеціями.

Запікати пиріг потрібно близько 25 хвилин при температурі 180 градусів. Смакує страва, як гарячою, так і холодною.

Яблучно-Морквяний пиріг

Нам знадобиться склянка борошна, 1 ч.л. розпушувача, 1 морква, 1 апельсин, 1 яблуко, 50гр очищеного гарбузового насіння, 80гр родзинок, 100 грам цукрової пудри, 150 грам домашнього сиру, 5 ложок соняшникової олії, сіль та цукор за смаком.

Для початку необхідно запарити у гарячій воді родзинки і трохи їх просушити. Яблуко і моркву натерти на тертці. З апельсину взяти цедру та вижати сік. Борошно змішати з розпушувачем і сіллю (при бажанні можна додати корицю).

В окремій мисці змішати олію, сік апельсина і цукор, до утворення однорідної маси. Змішати цю масу з борошном до утворення тіста. В тісто всипати натерті яблуко і моркву, родзинки, цедру і насіння.

Добре замішене тісто викласти в змащену олією форму. Відправити її у розігріту на 160 градусів піч на 1 годину. Дати пирогу трохи охолонути, а поки збити сир і цукрову пудру. Цим сирним кремом змастити верх пирога та відправити його ще на годину у холодильник.

Американський гарбузовий пиріг

Чим відрізняється американський пиріг від інших? Дуже просто – в ньому начинки у 6 разів більше ніж тіста. Тож цей гарбузовий пиріг для тих, хто дійсно любить цей інгредієнт.

Для тіста нам знадобиться близько 1 склянки борошна, 100 грам вершкового масла, 1ч.л. солі, 2ч.л. цукру, 5ст.л. крижаної води.

А для начинки 1 склянка пюре запеченого гарбузового пюре, 1 склянка вершків, 50 грам коричневого цукру, 50 грам звичайного цукру, 2 яйця та різні приправи: кориця, імбир, мускатний горіх, кардамон, мелена гвоздика, сіль, лимонна цедра.

Такий пиріг готувати краще у кухонному комбайні. Змішати для початку бороно з сіллю і цукром. Додаємо заздалегідь заморожене масло. Не збивати до однорідності. Запам’ятайте, протягом усього процесу приготування тіста, у ньому мають залишатись цілі маленькі шматочки масла. Поступово додаємо крижану воду, до утворення тіста. Готове тісто притрушуємо борошном, завертаєм у плівку та ставимо у холодильник на годину.

Тим часом, беремось за начинку. Обидва види цукру, цедру та всі спеції збиваємо із яйцями. Додаємо гарбузове пюре та вершки.

Дістаємо тісто з холодильника і через 5 хвилин беремось розкачувати його у круглий диск близько 5 мм товщиною. Поміщаємо тісто у форму. Надколюємо його у декількох місцях виделкою, аби воно залишилось рівномірним. Заливаємо начинку та ставимо у розігріту на 220 градусів духовку на 15 хвилин. Затим знижуємо вогонь до 180 і печемо ще 40-50 хвилин. Готовий пиріг треба охолодити, адже його подають холодним і прикрашають збитими вершками.

Простий відкритий пиріг з капустою

Для приготування дріжджового тіста знадобиться пів кілограму пшеничного борошна, пів пачки свіжих дріжджів, склянка молока, 50мл олії, яйце, сіль та цукор.

З з’єднуємо дріжджі, сіль і цукор, додаємо воду і відставляємо. В велику миску висипаємо борошно, в середині робимо воронку, куди додаємо яйце, молоко, олію та суміш з дріжджами. Вимішуємо протягом 10 хвилин. Накриваємо тканиною миску з тістом та ставимо у тепло на годину.

Тим часом, переходимо до начинки. Нам потрібно: 1 кг капусти, 5ст.л. олії, 1 цибулина, 1ч.л. паприки сушеної, сіль, перець.

Натираємо на тертці капусту та кидаємо її на розігріту і змащену олією сковорідку. Цибулину нарізаємо цільцями і додаємо до капусти, трохи підсоливши її. Коли овочі трохи присмажились – пора додавати воду. Далі тушимо 20 хвилин.

Форму для випікання змастити олією, тістом застеляємо форму. Зверху викладаємо начинку. Посипаємо спеціями та відправляєм у розігріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин. Потім ставимо духовку на мінімум і тримаєм пиріг ще з пів години.

Такі пироги можна замінити своїми начинками, або додати до них власну родзинку у вигляді спецій тощо. Головне – це готувати із задоволенням, тоді кожна страва стає смачнішою.

Джерело: vsviti.com.ua

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини