Командир взводу побив строковика під Житомиром: у мережі розгорівся скандал (відео)

Українці масово вимагають заарештувати та справедливо судити лейтенанта, а також провести перевірку у військовій частині.

У мережі розгорівся неабиякий скандал: у 190-му навчальному центрі в селищі Гуйва Житомирської області командир 2-го взводу роти охорони, лейтенант Віктор Вітусевич побив солдата-строковика, передає УНІАН.

Відео інциденту потрапило у мережу, українці масово вимагають заарештувати та справедливо судити Вітусевича, а також провести перевірку у військовій частині.

За словами солдатів цієї військової частини, подібні побиття і знущання у них системні. Також вони скаржаться на низькі зарплати і відсутність відпусток.

Лейтенант побив строковика у Житомирській області – відео

На опублікованому записі видно, як командир б’є солдата ногами.

Пізніше він записав відеозвернення з виправданнями, назвавши причиною побиття вживання алкоголю солдатом:

“Я буду з вами чесний. Я був не правий і готовий понести покарання, на яке заслуговую. Але хочу сказати: алкоголь в армії – це неприпустимо, це смерть на фронті, це ризик для життя в усьому підрозділі. Це неприпустимо і це потрібно суворо забороняти. Я буду відповідати за свої дії, сумнівів у цьому немає”.

Доказів того, що строковик був п’яний, немає.

Також у повідомленні заявили, що фігуранти інциденту відсторонені від виконання службових обов’язків до кінця розслідування.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини