“Борщ – це російська страва”: Клопотенку відмовили у відкритті українського ресторану в Японії

Український шеф-кухар та ресторатор Євген Клопотенко заявив, що йому відмовили у відкритті ресторану української кухні в Японії. Мовляв, у сприйнятті японців борщ є російською стравою.

На цю заяву вже відреагував посол України в Японії Сергій Корсунський. Він зазначив, що такі уявлення в Японії “не відповідають дійсності”, – пише 24 канал.

Клопотенку відмовили у відкритті ресторану

У своєму дописі Клопотенко розмістив скриншот електронного листа, в якому мовиться, що “в Японії дуже поширена думка, що борщ – це російська страва”. І тому через негативне ставлення японців до Росії хорошого враження про борщ не сформується. Кухар вважає це “чудовим прикладом російської пропаганди”.

Зрозуміло, що люди оминатимуть це місце десятою дорогою, бо притомні японці, на щастя, історично є русофобами. І от, ми наче на одному боці барикад, а виходить якась дурня,
– написав він і додав, що хотів відкрити монозаклад з борщем.

Клопотенко також сказав, що ця ситуація лише означає, що треба працювати ще завзятіше над популяризацією української думки та української кухні у світі.

“Звісно, це одиничний випадок, бо рівень підтримки України в Японії просто неймовірний”, – додав ресторатор.

Відповідь посольства
На заяву Клопотенка вже відреагував посол України в Японії Сергій Корсунський.

“Ні, це не відповідає дійсності. В Японії протягом 2 років відкрито з десяток ресторанів української кухні, де подають борщ”, – написав він.

За його словами, українська громада постійно проводить по всій Японії фестивалі борщу, і “японці чудово знають, що борщ – то українська страва”.

“Думка одного японця, який “відмовив”, свідчить, що він чи вона просто не компетентний у тій справі, якою намагається займатися”, – додав посол.

Він також розповів, що в Японії видали 3 книги про українську кухню японською мовою, і навів кілька прикладів українських ресторанів, які відкрили у різних містах.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини