додому Новини Почав реагувати на дотик: який стан хлопчика, що перебуває в комі після...

Почав реагувати на дотик: який стан хлопчика, що перебуває в комі після видалення зубів

У Львові маленький Велес уже 26 діб перебуває у глибокій комі: 5-річний хлопчик опинився на межі життя і смерті під час операції із видалення молочних зубів під загальною анестезією. Батьки звинувачують лікарів у біді, що сталася з дитиною. Натомість і у самій стоматології кажуть, що співпрацюють зі слідством.

Деталі трагедії дізнавалися журналісти NTA. Вона, як повідомляли, сталася 8 грудня у приватній стоматологічній поліклініці, куди мама привела маленького сина.

За словами батька Віктора Пашника, хлопчик боявся процедури, тому лікарні запропонували ввести дитині наркоз, щоб безболісно видалити зуби: Велес опирався, коли йому на обличчя натягали анестезійну маску. Медики навіть попросили маму дитини допомогти.

“Дружина врешті не витримала і попросила все припинити. Та лікарі врешті увели наркоз”, – пригадує трагічний день Віктор.

Під анестезією хлопчик заснув, та вже за деякий час із операційної почулися крики. Спочатку лікарі намагалися самі врятувати дитину, потім викликали “швидку”. У Лікарню святого Миколая Велеса доставили у дуже важкому стані.

“Оскільки нас не було на місці, де відбувалася сама процедура, важко коментувати, що там трапилося. Ми вже по факту отримали важку дитину – із важкими показниками кислотно-електролітного обміну, на штучній вентиляції легень”, – розповів NTA завідувач відділення анестезіології Лікарні святого Миколая Ярема Безніско. 

Зараз стан Велеса залишається стабільно важким, але, як кажуть лікарі, аналізи у дитини хороші, і він навіть почав реагувати на дотики і слова рідних, тому є сподівання на одужання малюка. Віктор, який є бандуристом, постійно співає сину.

Що сталося в операційній з Велесом

За словами батька Віктора Пашника, під час операції у Велеса зупинилося серце і сталася клінічна смерть. На думку чоловіка, лікарні надто довго проводили реанімаційні заходи. Втім, що саме відбувалося а операційній достеменно невідомо – зараз це таємниця слідства.

Ситуацію прокоментували й в самій приватній поліклініці, де оперували Велеса. Там стверджують, що лікарі не вводили дитині наркоз силоміць. Заклад активно співпрацює зі слідством, а медиків, які проводили операцію на час слідства відсторонили від роботи.

“Інцидент, про який ми говоримо, є зафіксований у відеоматеріалі з операційної. І там видно, чи змушували дитину силою до наркозу. Треба ще трохи почекати, щоб розібратися у ситуації”, – коментує адвокат, представник стоматологічної лікарні Євген Шваченко.

Додамо, що правоохоронці відкрили кримінальне провадження за частиною 2 статті 140 ККУ – «Неналежне виконання професійних обов’язків медичним або фармацевтичним працівником».

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини