Коли закінчиться війна в Україні: Тарас Чмут відповів

За словами директора фонду, це може статися до кінця поточного року.

Пакет підтримки від Сполучених Штатів на 61 млрд дол. дасть змогу Україні боротися у війні, яку розв’язала Росія, щонайменше до кінця 2024 року.

Про це розповів директор фонду “Повернись живим” Тарас Чмут в інтерв’ю кореспондентці ТСН Наталі Нагорній.

“Це дасть змогу країні вести, боротися ще цей рік точно”, – каже Тарас Чмут.

За його словами, можливо, що до кінця поточного року війна в Україні закінчиться.

“Все може бути. Ми живемо в світі, де можливо будь-що. Після 24 лютого 2022 року, я думаю, всі мали б сприймати світ як такий, в якому можливо будь-що. Тому а раптом?” – розповів волонтер.

61 мільярд доларів допомоги, яку Україна отримає від США, не означає, що волонтерська допомога буде більше не потрібна, каже Тарас Чмут.

“Мені б дуже хотілося, щоб наша допомога перестала бути потрібною, але, на жаль, це не так працює. І навіть якби це був не 61, а 161 мільярд допомоги, це не є взаємозамінними процесами. Це процеси, які доповнюють один одного”, – пояснив Тарас Чмут.

За його словами, волонтерам доведеться продовжувати робити фактично все те саме, що й сьогодні.

“Природа волонтерського руху в тому, що держави, інституції – великі махіни, а США – дуже велика, можливо, найбільша. Вони повільні, вони інертні, вони бюрократичні і вони працюють дуже широкими мазками. І чим більша машина, тим ширшими мазками вони працюють. Волонтерський рух, він локальний, він точковий, він гнучкий, він швидкий, і він доволі часто, коли потрібно, де потрібно”, – розповів Тарас Чмут.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини