Різдвяний подарунок Кірілу: скільки в Україні залишилося церков Московського патріархату

Росіяни продовжують скоювати геноцид українців. Патріарх Кіріл “благословляє” їх на це. Тим часом українці продовжують молитися у церквах Московського патріархату. Їх, на жаль, – досі тисячі.

Станом на грудень 2023 року в Україні продовжують працювати 8193 церкви Московського патріархату. Цікаво, що більшість з них досі не наважилися показати приналежніть до країни-терористки у своїй назві. Це – порушує вимоги закону, – пише 24 канал.

Які області лідирують у сумній статистиці

Лідеркою у сумній статистиці залишається Донецька область. Там Кірілу підпорядковуються 683 церкви. Наступна у антитопі – Вінницька область. Там – 534 церкви Московського патріархату.

Найменше Московського патріархату залишилося на Львівщині та Івано-Франківщині. Там – лише по 18 церков.

Скільки громад УПЦ МП перейшли до ПЦУ

Від початку повномасштабного вторгнення ця статистика постійно зростає. Станом на листопад 2023 року повідомляли, що від 24 лютого 2022 року 884 релігійні громади Української православної церкви (Московського патріархату) перейшли до Православної церкви України. Цим вони показали, що не хочуть мати нічого спільного з країною-терористкою, яка вбиває українців та руйнує українські міста й села

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини