В Україну вперше приїхала росіянка за полоненим чоловіком: його реакція – неоднозначна

Вперше за повномасштабне вторгнення до України з росії приїхала дружина російського військовополоненого. Вона приїхала з Красноярська із двома доньками.

За словами росіянки, вона не підтримує війну. Втім, чоловік Ірини неоднозначно відреагував на її приїзд. Відповідне відео оприлюднили на ютуб-каналі Володимира Золкіна, інформує 24 Канал.

Як вона приїхала

Юристи та фахівці організацій допомоги родичам військовополонених запропонували дружині варіант приїхати за чоловіком до України та просити політичного притулку. Однак дали зрозуміти, що в такому разі вона не зможе повернутися до росії, бо там їй дадуть 10-15 років в’язниці або “вчинять як із Пригожиним”. У результаті жінка заради чоловіка та справедливості вирішила пожертвувати всім, що в неї там є: квартирою в 100 квадратів, машиною, гарною роботою із зарплатою вище за середню. Також прилаштувала своїх тварин.

Спочатку Ірина кілька тижнів чекала на візу. Потім їй і двом донькам допомогли купити квитки до Анталії.

Під час виїзду з росії жінку зупинили на додаткову перевірку – опитували її та старшу доньку. У підсумку їх випустили, а далі вони вже за допомогою координаторів дісталися з Анталії до Стамбула, потім до Молдови, а далі – до України.

За словами Ірини, вона приїхала до України, щоб донести росіянам, що вони живуть у брехні останні понад півтора року.

“Коли я все усвідомила, я не змогла залишатися в росії, тому я тут, щоб донести хоч якусь інформацію до мешканців росії, яким не однаково на війну і які якось можуть вплинути на припинення війни. Я приїхала з двома доньками – 7 і 10 років. Залишилася нерухомість, тварин”, – розповіла жінка.

Чоловік Ірини – Ковтков Євген – потрапив на війну по мобілізації. 29 вересня йому вручили повістку, а 30 зранку він був у військкоматі і його вже не випустили.

7 липня цього року Євген Ковтков потрапив у полон. Його взяла 3-тя окрема штурмова бригада, заснована ветеранами “Азову”.

Ірина заявила, що особисто з путіним не знайома, але вважає його вбивцею.

“Я просто вважаю путіна вбивцею… Це людина з великими амбіціями, яка, напевно, захотіла вписати себе в історію, погратися у війну, завоювати території, хоча навіщо вони нам”, – сказала вона.

Коли полонений загарбник побачив свою дружину, то був приголомшений. Чоловік опустив голову й мовчав, доки дружина розповідала, що в росії військовополонені нікому не потрібні, і що її скрізь проганяли.

Окупант не міг отямитися від усього почутого. Однак він заявив, що все-таки хоче йти на обмін та повертатися до росії, бо там батьки.

Нагадаємо, що окупант Плахотьков Євгєній Гєнадієвіч потрапив у полон до українських захисників. росіянин поскаржився на військове командування, заявив, що навіть хотів накласти на себе руки.

Полонений зазначив, що нібито навіть не думав, що потрапить в Україну. Мовляв, пообіцяли, що буде на навчаннях 6 місяців. Потім начебто відправлять додому. Втім, як завжди, це виявилося російською брехнею.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини