Минуло півтора року, а результат нульовий, – Орбан закликав ЄС не фінансувати Україну

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан продовжує копати собі яму. Нещодавно в одному з інтерв’ю він заявив, що “не бачить” невдач Росії в Україні.

Про це пише 24 канал, посилаючись на Telex

Орбан каже, що протягом повномасштабної війни Україна “не досягла ніяких успіхів”. Ба більше, він просить ЄС не надавати нашій державі фінансування.

Яку маячню знову наговорив Орбан

Під час інтерв’ю прем’єр-міністр акцентував свою розмову на економічно-фінансовову становищі Угорщини та Євросоюзу і в цьому контексті знову торкнувся теми російсько-української війни та допомоги Україні.

За його словами, Україна отримала 70 мільярдів євро за півтора року, “це теж велика проблема”, а зараз іще 50 мільярдів дадуть країні, яка воює.

Угорський прем’єр наполягає, що ЄС неправильно вирішив підтримувати Україну у війні “так, щоб Росія зазнала поразки”.

Минуло півтора року, а результат нульовий, навіть негативний. Ми не завдали поразки Росії, політичне керівництво Росії на своїх посадах, російська економіка почувається завдяки цьому дуже добре. А ми, навпаки, потерпаємо від інфляції і більше не маємо грошей, щоб підтримувати українців,
– видав Орбан.

Він знову повторив, що необхідне припинення вогню та мирні переговори, бо інакше “багато людей загине”. Крім того, політик поставив під сумнів те, що в Україні європейські кошти витрачають за призначенням.

“У бюджеті ЄС вже немає грошей. Де ці гроші? Думаю, ми знаємо відповідь, вони десь в Україні. Де гроші угорців, де гроші поляків? Боюся, що в Україні. Вони віддають їх на війну, якої не мало б бути”, – бідкається угорський прем’єр.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини