Журналісти знайшли у Винниках двоповерховий будинок екс-заступника мера Львова

Геннадій Васьків почав будувати будинок ще під час роботи в Львівській міській раді

Екс-заступник міського голови Львова Геннадій Васьків під час роботи в міській раді збудував будинок у Винниках, який записав на маму Галину Васьків. Про це йдеться у спільному матеріалі естонського видання Eesti Ekspress та ZAXID.NET.

Геннадій Васьків прийшов у Львівську міськраду у 2017 році з бізнесу. До цього він працював у компанії Dunapack Packaging. У міській раді Геннадія Васьківа призначили заступником міського голови, який відповідав за економічний сектор. У 2021 році Васьків із мерії звільнився. Журналісти вважають, що причиною звільнення могло стати його суттєве збагачення за час роботи в міській раді.

Через воєнний стан НАЗК закрило доступ до декларацій чиновників, відтак знайти інформацію про декларації Васьківа можна хіба зі згадок у медіа. У 2020 році «Львівський портал» проаналізував декларацію Васьківа за 2019 рік. У декларації він вказав, що заробив 1 570 180 грн, із яких 690 180 грн – у виконавчому комітеті, а 880 000 грн отримав від продажу рухомого майна. До прикладу, у 2018 році в міськраді він заробив 526 000 грн, тож за рік його середня зарплатня зросла з 44 тис. грн до 57,5 тис. грн на місяць. Декларацій за 2020 та 2021 роки знайти не вдалось.

Того ж року він придбав для дружини Mercedes-Benz GLC Coupe 2019 року. У 2020 році, ще під час роботи в міській раді, Геннадій Васьків почав будувати сучасний двоповерховий будинок у Винниках, який зараз записаний на його маму Галину Васьків. За даними ZAXID.NET, вартість будинку може становити близько 700 тис. євро.

Проект будинку розробили архітектори Тарас Михаліха та Христина Телюк. Національна спілка архітекторів нагородила проект будинку у номінації «Малоповерхові житлові будинки | реалізація». Архітектори вказують, що почали роботу над проектом ще у 2019 році.