Під Бахмутом “вагнерівці” катували солдата РФ, переплутавши з українським розвідником

Після тортур лікарі виявили в окупанта забій нирок, закриту травму правого плеча, хімічний опік очей.

Бойовики ПВК “Вагнер” катували російського солдата, який служив під Бахмутом, переплутавши з українським розвідником

Про це повідомляє видання Meduza, пише ТСН

Солдат розповів, що був у складі групи військовослужбовців РФ, які мали змінити “вагнерівців” під Бахмутом. Проте військового прийняли за українського розвідника та почали катувати.

“8 квітня 2023-го ми приїхали під Бахмут, щоб змінити ПВК “Вагнер”. [Нібито] вони йдуть, зараз підуть — а ми займаємо їхні позиції… Думаю: піду з хлопцями познайомлюся — у нас поки що зв’язку немає з артилерією… Попросив у них рацію, щоб повідомити штаб про перекидання техніки тією дорогою на Бахмут: “Перевірте, там свої чи чужі”.

— Давай ми зв’яжемо тебе вже.

— В’яжіть.

— Де документи?

— У кишені”, — розповів військовий РФ.

Солдат вважає, що його запідозрили, оскільки паспорт він змінив лише рік тому і в нього знайшли трофейний жетон бійця “Добровольчого українського корпусу”.

“Наділи на голову мішок, у “ластівку” заламали, — і закинули в пазик. Кудись відвезли, а коли виводили з автобуса, дуже сильно вдарили — чи то в голову, чи то в плече… Тільки в лікарні мені сказали, що в мене гематома плеча, тож, напевно, вони били саме в плече”, — згадує окупант.

Після цього солдата помістили до підвалу, де продовжували катувати.

“Стали колоти ножем у праве око — у центр повіка. І намазали мені очі якоюсь хімією. Їх одразу защипало; у лікарні потім сказали, що це опік. Перевезли на нове місце — і тепер уже вогнем намагалися залякати. Почали лити що- то на маківку, я весь промок — і відчуваю, що бензином пахне.Тут вагнерівець раз — і клацнув запальничкою.І ось так, клацаючи, запитував: “Що знаєш про спецпідрозділ “Кракен”?” Може, подумали, що я звідти. Розділи, залишили у спідній білизні — і в холодний підвал. Це все робили явно нелюди”, — розповідає військовий РФ.

За його словами, тортури тривали всю ніч, поки він не зміг переконати “вагнерівців”, що є “своїм”. У відповідь “пригожинці” поскаржилися, що не виспалися, адже всю ніч “працювали”, тобто займалися катуванням.

Після тортур лікарі виявили в окупанта забій нирок, закриту травму правого плеча, хімічний опік очей.

Зараз окупант перебуває у шпиталі у Москві / Фото: Meduza

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини