В Україні пошкоджено 50% усієї енергосистеми країни, – Кулеба

Половина енергетичної інфраструктури України пошкоджена внаслідок російських обстрілів. Та, якби будь-яка інша країна зазнала атак такого рівня, у них усе виглядало б іще гірше.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв’ю Foreign Policy, передає 24 Канал. За його словами, схвалення США допомоги Україні підвищило бойовий дух військових та народу, та якби Штати передали Patriot, цей імпульс був би ще сильнішим.

Кулеба наголосив, що найбільше українці наразі страждають від російських ракет. Міністр назвав російські балістичні ракети “справжнім лихом цієї війни”. Останнім часом ворог посилив обстріли для руйнування української енергетики.

Я наважуся сказати, що якби інша країна зазнала таких масштабів енергетичних руйнувань, це виглядало б набагато, набагато гірше, ніж Україна. Ми тримаємося, тому що ми багато чому навчилися. Ми стійкі, ми знаємо, що на кону, – зазначив Кулеба.

Міністр наголосив, що “половина нашої енергетичної системи пошкоджена, а ми все ще маємо керувати країною, вести військові дії та збирати підтримку всього світу”

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини