Воїн із позивним “Якудза” витяг пораненого побратима з-під носа окупантів у районі Бахмута (відео)

Командир групи 71-ї окремої єгерської бригади Десантно-штурмових військ Збройних сил України на псевдо “Якудза” витяг пораненого побратима під Бахмутом. Зробив він це практично під носом у ворога: офіцер, якого врятував “Якудза”, отримав кулеметне поранення під час штурму ворожих позицій.

Воїн під вогнем противника надав пораненому офіцеру першу допомогу і самотужки витяг його у безпечну зону. Про це повідомили у ДШВ ЗСУ, показавши відео з поля бою, – пише Оbozrevatel

“Нещодавно в районі Бахмута під час штурму ворожих позицій було поранено офіцера 71-ї окремої єгерської бригади ДШВ ЗС України. Воїн із позивним “Якудза” під шаленим вогнем противника надав йому допомогу і самотужки витяг його з-під обстрілу в безпечну зону”, – зазначили у ДШВ.

Воїн із позивним ''Якудза'' витяг пораненого побратима з-під носа окупантів у районі Бахмута. Відео

Там також розповіли, що “Якудза” – досвідчений командир групи, поранених витягує з поля бою не вперше.

“Тут в нагоді і сила, і досвід єгеря-десантника”, – зазначили у ДШВ.

На опублікованому в Telegram-каналі ДШВ відео про події того дня розповів сам воїн.

“Під час штурму був запеклий бій із ворогом. Мій друг, офіцер, отримав тяжке поранення з кулемета в ногу. Буквально під позиціями ворога. Я його протягнув від позицій ворога до наших позицій. Майже всю дорогу сам”, – зазначив він.

Воїн із позивним ''Якудза'' витяг пораненого побратима з-під носа окупантів у районі Бахмута. Відео

“Якудза” підтверджує, що подібних порятунків на його пам’яті – чимало. Зокрема, йому довелося виводити поранених через мінне поле в Соледарі.

Він наголошує: ніхто з воїнів не збирається давати задню.

“Всі поранені хочуть передусім відновитися, а потім вже повернутися до лав. Ніхто, я впевнений, задню не дасть. Добивати ворога. Стояти далі. Ми вже показали, що можемо стояти. Вистояли. В Ізюмі, Соледарі, Бахмуті”, – зазначив “Якудза”.

Воїн із позивним ''Якудза'' витяг пораненого побратима з-під носа окупантів у районі Бахмута. Відео

Він також поділився власною оцінкою щодо того, де за час повномасштабної війни було найгарячіше.

“Можу сказати, що на Ізюмському напрямку за 10-бальною шкалою – на 6, в Соледарі така міцна 8, а в Бахмуті – 9. 9,5 навіть. “Десяточка” буде вже в пеклі”, – зазначив “Якудза”.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини