Ексглаву ДФС Романа Насірова заарештували з альтернативою застави в 523 млн грн

Вищий антикорупційний суд у понеділок, 31 жовтня, заарештував колишнього голову Державної фіскальної служби Романа Насірова, підозрюваного в отриманні хабара в 722 млн грн від мільярдера Олега Бахматюка.

Як повідомляє пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури в Telegram, Насірова заарештували до 17 грудня 2022 року з альтернативою застави в 523,2 млн грн. Якщо він внесе заставу, то має прибувати за першим викликом детектива, прокурора і суду, не залишати Київ без їхнього дозволу, повідомляти про зміну місця проживання та роботи, здати закордонний паспорт, носити електронний браслет тощо, передає НВ.

За версією правоохоронців, Насіров у 2015—2016 роках за допомогою свого радника отримав понад 722 млн грн хабара за відшкодування ПДВ компаніям аграрного холдингу Олега Бахматюка в прискореному режимі.

Як повідомляє в Telegram Центр протидії корупції, під час розгляду клопотання НАБУ і САП прокурор повідомив, що Насіров має громадянство Великої Британії та дві квартири в Лондоні, а при обшуку в нього знайшли заяву на репатріацію в Ізраїль. Також дружина Насірова з дітьми перед початком повномасштабного вторгнення РФ виїхала з України в Ізраїль, а сам він під час воєнного стану п’ять разів виїжджав за кордон.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини