Рідкі підкрилки: для чого потрібні, як користуватися і на що звертати увагу

Одна з нагальних проблем для водіїв – зниження шуму в салоні автомобіля. Для цього можна використовувати «рідкі підкрилки» — засіб захисту кузова від абразивних речовин.

Рідкі підкрилки дуже популярні у покупців геть нових автомобілів, які слабо пристосовані до вітчизняних доріг. Засіб наносять на колісні арки, щоб створити додатковий захист. Як і будь-які інші розхідники, підкрилки Ланос можна вигідно і зручно купити на онлайн маркетплейсі.

Склад та застосування

Стандартний склад засобу: оксидований бітум, каучукові смоли, віск, скловолокно та гумові гранули. Два останні компоненти збільшують міцність покриття, що утворюється після обробки. Більше нічого додавати не рекомендується, тому що в результаті ефективність може бути навіть нижчою. Тому краще не купувати засіб у ручному фасуванні з домішками від «народних умільців».

Виробники випускають рідкі підкрилки трьох видів:

  • Бітумні – найкраще для звукоізоляції при застосуванні на задніх арках.
  • Воскові – годяться на абсолютно будь-якій ділянці кузова для захисту від сколів та тріщин.
  • Олійні – захищають від корозії автомобілі з великим пробігом

Незалежно від складу, після висихання засіб перетворюється на еластичну плівку з високою стійкістю до пошкоджень. З рідкими підкрилками кузов буде захищений від подряпин, а шум дорожнього покриття не долетить до салону.

Купуючи засіб у фірмових балонах, питанням нанесення можна не спантеличуватися. Рідина готова до застосування і її потрібно просто розпорошити на потрібне місце – поверхню колісних арок. Після нанесення вона миттєво заповнить мікротріщини і ляже на решту ідеальним шаром.

Чим рідкі підкрилки кращі за тверді

Часто виникає питання, навіщо купувати якісь незрозумілі рідини, коли давно існують «нормальні» підкрилки у твердій формі? Однак рідина має багато переваг, набагато зручніше у застосуванні і позбавлена ​​недоліків твердих підкрилок. Судіть самі:

  1. У кузові не треба робити отвори для кріплення, створюючи джерела щілинної корозії.
  2. Не тріскаються від морозу, не деформуються від вологи та вітру, як пластик.
  3. Екологічне, створюють менше сміття.
  4. Не треба підбирати за розмірами – підходять скрізь.
  5. Якщо пошкодження все-таки з’являються, їх дуже легко позбудеться додатковим нанесенням засобу.

Єдина вимога до рідких підкрилок – якісний склад, який гарантує виробник. Вибирайте відомі бренди, щоб уникнути розчарування та не завдати шкоди своєму кузову.

 

 

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини