“Усі 30 років незалежності України знала, що Росія нападе” – Ліна Костенко дала перше інтерв’ю за довгий час

Українська письменниця Ліна Костенко дала перше інтерв’ю за довгий час. Поетеса заявила, що усі 30 років незалежності України знала, що Росія нападе.

Літературознавець передбачала це ще у своєму першому прозовому романі “Записки українського самашедшего”. Персонаж твору знав, що одного дня Україна прокинеться іншою, як і сталося 24 лютого, – пише Оbozrevatel.

Про це Костенко розповіла журналістам телеканалу “Київ”. За її словами, українська нація ще не вилікувалась від своїх хвороб.

Ліна Костенко дала перше інтерв'ю за довгий час.

“Не вилікувалась. Тому що українська нація дуже різна: в українській нації є українці, а є ще – малороси. Нам потрібно, щоб закінчилася війна перемогою України, тоді розберемося з усім. І від усіх хвороб усі будуть вилікувані. Тому що люди зараз порозумнішали”, – зазначила Костенко.

Письменниця також зізналася, як зараз ставиться до росіян.

Ліна Костенко анонсувала випуск нових книжок.

“Це ж імперія давня-давня. Це – народ невільний, народ інерційний. Не питайте мене про це. Я дуже добре знаю, що таке – росіяни. Я не хочу нічого поганого говорити про росіян. Я ніколи не відчувала жодного поганого почуття до одного народу, а тепер росіян терпіти не можу”, – додала Костенко.

Знаменитість відверто розповіла, що не ховалась в укриттях під час тривоги та прильотів ворожих снарядів. Вона змогла опанувати себе і писала нові твори літератури, тож незабаром вийдуть нові книжки Костенко.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини