Одеська область повністю звільнена від окупантів – Братчук

Збройні сили України повністю звільнили Одеську область від російських окупаційних військ. Зокрема, зачистили селище Біле Ізмаїльського району.

Воно розташоване на острові Зміїний, – пише Сьогодні.

Про це розповів речник обласної військової адміністрації Сергій Братчук у Telegram.

“Слава Україні! Це буде найкоротше відео за часи широкомасштабного вторгнення. Вітаю Одеську область з повним визволенням від російських окупантів. Дай Бог так по всій країні. Слава ВСУ! Слава Україні! Слава нації! Смерть ворогам!” – сказав він.

Що відомо?

Вранці 30 червня нардеп Олексій Гончаренко повідомив, що російські окупаційні війська залишили острів Зміїний у Чорному морі.

Крім того, Telegram-канал “Одеса INFO”, посилаючись на джерела, повідомив, що окупанти пішли зі Зміїного, підірвавши залишки техніки.

“Наші джерела повідомляють, що такий вигляд має сьогодні острів Зміїний. І це горить зовсім не трава. Є інформація, що від острова відійшли 3 малорозмірні судна. Острів порожній. Орки підірвали залишки техніки і на “Рапторах” майнули на захід сонця”, – йдеться у повідомленні.

Також уранці 30 червня повідомляли, що українські військові вразили ракетно-гарматний комплекс “Панцир С1” на Зміїному острові в Чорному морі. До того ж для окупантів значно ускладнилося постачання озброєння на острів.

Представник Одеської військової адміністрації Сергій Братчук запевнив, що кожна ворожа вертолітна “птичка” або корабель, які йдуть на острів, знищуватимуться, а постачання озброєння на Зміїний для ворога стало дуже проблематичним.

Братчук також додав, що операція ЗСУ триває. Однак і режим інформаційної тиші продовжується.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини