“Дати тему, яка б розколола Україну”: політолог Небоженко про переговори в Туреччині

Переговори в Туреччині із російськими представниками, в складі яких є “гаманець Путіна” Роман Абрамович, є нічим іншим, як спробою росіян розколоти єдність українців.

Таку думку висловив український політолог, соціолог, директор соціологічної служби “Український барометр” Віктор Небоженко у нещодавному інтерв’ю на інтернет-каналі “Політека”.

Навіщо ці переговори з політологічного погляду? Не братимемо зміст, не розглядатимемо цих випадкових людей – все це нісенітниця. Найголовніше – це дати тему, яка розколола б Україну. У той час, коли йдуть запеклі бої на всіх фронтах, коли гинуть люди щохвилини, цілком серйозно нам пропонують з агресором, з ґвалтівником, з убивцями вести переговорний процес. Це більше, ніж помилка з боку президента. Він думає, що з путіним можна хитрувати. Але це не так“, – сказав Небоженко.

Політолог вважає, що якщо навіть почати реалізовувати цей договір завтра, то немає такої схеми, щоб вивести всіх російських військових зі зброєю, після того, що вони накоїли в Україні.

“Немає техніко-політичної схеми, за якою можна би було вивести окупантів з України. Лише через знищення, лише через здачу тощо”, – наголосив він.

Крім того, Небоженко підкреслює, що однією із цілей росії у цих переговорах є корумпування України, оскільки на переговори приїхав “гаманець” путіна Роман Абрамович.

Ви пам’ятаєте, як його гордо називають в Росії? Гаманець президента. До нас приїхав не генерал, не масажист президента, не відомий політик чи відома людина з великим авторитетом. А приїхав “гаманець” президента. І він знає, куди він приїхав.“, – сказав політолог.

Він застерігає, що ці перемовини не подобаються Заходу і можуть відштовхнути його від допомоги нам:

Сполучені Штати дали нам мільярд доларів. Мільярд доларів виділили на озброєння. Значить, ми повинні воювати. Ми повинні чинити опір. Ми повинні перемагати. Те ж саме зробив ЄС. Німеччина на кінець розчехлилася і дає нам важку зброю – те, про що ми так мріяли… Тепер вони нам скажуть: “Як ми повинні вам допомагати, якщо ви про все… домовилися все з Росією?” – сказав Небоженко.

Також він застеріг, що цей договір нав’язується нам із росії і підкреслив, що у час, коли міжнародні гарантійні договори більше не діють, а це випливає із недієвості Будапештського меморандуму, путін цинічно записує у гаранти країни, які знаходяться в умовах економічної війни.

Великобританія і росія. Як же вони можуть узгоджувати свої дії з приводу третьої сторони?.. Ще раз повертаюся до “гаманця”. Людина має 18 млрд доларів. Він запропонує офісу президента будь-які гроші, тільки щоб ми від свого імені сказали оці… всі теми, які зараз запропоновані Росією як варіант для обговорення. Нічого не обговорювалося в Україні взагалі. Ні однією живою людиною. Жодним. А це означає, що цей текст від імені України привезений з Москви.. Ще раз повторюю йде спроба корумпування.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини