Українець Шмуратко у тренувальній футболці виступив на ЧС з фігурного катання і пройшов у фінал (відео)

Ivan Shmuratko, of Ukraine, performs in the men short program at the Figure Skating World Championships in Montpellier, south of France, Thursday, March 24, 2022. (AP Photo/Francisco Seco)

Це вдруге за шість років Україна буде представлена у довільній програмі.

Українець Іван Шмуратко – фіналіст чемпіонату світу з фігурного катання. Український спортсмен зміг дістатися до французького Монпельє в період війни, де став єдиним представником країни в чоловічому одиночному фігурному катанні, передає Суспільне.

Іван довгий час перебував в Україні, кілька тижнів не тренувався узагалі. А на чемпіонаті світу змушений був виступати у тренувальній футболці збірної України, тобто без офіційного костюму.

У чоловічому одиночному фігурному катанні на чемпіонаті світу-2022 виступали 30 спортсменів, з них 24 – проходили до довільної програми. Іван Шмуратко в таких умовах зміг показати 22-й результат – він пройшов коротку програму та буде готуватися до довільної.

Виступ Івана увесь зал у Франції зустрів оваціями. Його прийшли підтримати усі партнери по збірній, тренера на змагання не було. І партнери по збірній теж оваціями відреагували на прокат Шмуратка.

“Я відкатав цю програму, відчуваючи підтримку кожного українця. Я гордий бути українцем та представляти мою сильну країну тут! Щоб потрапити сюди, я їхав машиною до Польщі, а тоді – поїздом. Це зайняло у мене три дні. Ситуацію складно описати. Це війна. Я нічого не знаю про свої майбутні плани”, – заявив Іван після виступу.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини