Чи забиратимуть українок до армії: полковник пояснив сенс військового обліку жінок

Військовий облік для жінок в Україні не є призовом чи мобілізацією. Він потрібен державі для того, щоб з’ясувати, які фахівці є зараз у країні.

Їх можуть залучити до оборони країни лише у крайньому випадку. Про це у коментарі для видання “Укрінформ” розповів військовий комісар Київського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки полковник Валерій Куценко, – пише OBOZREVATEL.

За його словами, облік ресурсів необхідний, щоб зрозуміти, який Україна має потенціал кадрів.

Куценко також наголосив, що в Україні жінок і раніше ставили на військовий облік. Наприклад, це стосувалося українок, які отримували медичні спеціальності. Тепер же, після набуття чинності наказу №313 голови Міноборони, цей облік “не стає чимось новим”. Не йдеться про будь-яку обов’язкову форму залучення жінок до армії.

“Зараз у ЗМІ дуже багато маніпуляцій та перекручувань – нібито “нові правила” означають, що жінок заберуть до армії. Звичайно, ми завжди раді і жінкам, і чоловікам, які бажають приєднатися до лав Збройних сил за контрактом. Але, повторюємо, у цьому випадку йдеться лише про облік, а не про призов”, – резюмував полковник.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини