Україна переживає пік пандемії, – Ляшко

В Україні й надалі зростає кількість хворих на коронавірусну інфекцію, проте протягом минулого тижня дещо стабілізувався показник госпіталізацій.

Про це йшлося на селекторній нараді під головуванням президента Володимира Зеленського, передає пресслужба ОП, – пише Львівський портал.

«Тенденція до збільшення кількості хворих на COVID-19 зберігається: минулого тижня на піку захворюваності було виявлено 27,3 тис. нових випадків за добу, а загальна кількість нових хворих зберігається два тижні поспіль на рівні 152 тис. осіб. Однак, за словами очільника уряду, можна говорити про деяку стабілізацію за показником госпіталізацій: 34,5 тис. минулого тижня та 34,3 тис. – тижнем раніше», – прокоментував прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Нині 17 областей України перебувають у «червоній» зоні епідемічної небезпеки. У Херсонській області динаміка дещо покращується, що може дати змогу регіону одним із перших вийти з «червоної» зони.

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко зауважив, що нині Україна переживає пік пандемії, який багато країн уже пройшли, і цим обумовлені високі показники смертності серед хворих на коронавірус.

Також очільник МОЗ зауважив, що серед госпіталізованих з COVID-19 понад 95% не щеплені проти коронавірусу. У таких громадян тяжчий перебіг хвороби і, на жаль, серед них більший відсоток смертей внаслідок її ускладнень.

Віктор Ляшко додав, що загалом в Україні вже вакциновано 11,5 млн громадян, з них 8 млн осіб – двома дозами.

Нагадаємо, протягом останніх тижнів в Україні стрімко зростає захворюваність на коронавірус. Через це у найсуворішій «червоній» зоні карантину опинилась уже більшість областей України, Львівщина «почервоніла» з 30 жовтня.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини