Збір коштів для Вікторії Полюги завершено: львів’яни зібрали 50 мільйонів для порятунку дівчинки

Маленька львів’янка Вікторія Полюга страждає на рідкісне захворювання – спінальну м’язову атрофію, від якої поступово слабнуть усі м’язи. Єдиним шансом на порятунок для дівчинки є укол швейцарського препарату Zolgensma вартістю в понад 2 мільйони доларів.

Сьогодні, 4 листопада, закінчився збір коштів. Вся необхідна сума була зібрана, передає Вголос.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила одна з організаторок збору, Ольга Клінова.

«Реву десь дорогою до траси Одеса-Київ.Збір для Вікторії Полюги закрито. Ми це зробили, дякую кожному і кожній!» – пише жінка.

Вікторії Полюзі один рік і три місяці. Ще зовсім недавно вона, як і належить немовляті у її віці, вміла сидіти, крутити на всі боки допитливою голівкою, гарно усміхатися та тішила своїх батьків.

Але всього лише протягом двох місяців її м’язи ослабли так, що дівчинка втратила здатність сидіти, вже не може тримати голівку. А ще трохи – перестане ковтати й не зможе дихати. Лікарі діагностували у Вікторії спінальну м’язову атрофію (СМА). Вона стала однією з двохсот осіб в Україні з такою рідкісною та небезпечною хворобою. Врятувати її може одна єдина ін’єкція препарату Zolgensma виробництва фармацевтичної компанії Novartis. Але коштує він 65 млн гривень.

Мільйон троянд для Вікторії

На жаль, у молодих батьків таких коштів не було. Та, на щастя, у Львові мешкає багато чуйних людей, які зголосилися допомогти дівчинці.

Фантазія доброчинців не знає меж. До прикладу, для збору коштів створили платформу «Мільйон троянд для Вікторії». Там кожен охочий може придбати віртуальну троянду за 65 гривень. Після здійсненого платежу на MillionRosesForVictoria кожен благодійник отримує картинку із трояндами, яку можна поширити в соцмережах і розповісти іншим про ініціативу.

Кошти, звісно, акумулювалися на рахунок для допомоги дівчинці. А віртуальні троянди назавжди залишаться у світовій мережі та ніколи не зів’януть. Так, молода пара, наречені Богдан та Василина попросили своїх гостей замість подарунків молодятам придбати віртуальні троянди для Вікторії Полюги.

Окрім того, проводили благодійні концерти. Так, під час фестивалю «Добра неділя у парку «Знесіння» та під час Фестивалю народних ремесел у Шевченківському гаю відвідувачам пропонували долучитися до фінансової допомоги Вікторії. А 13 серпня у Патріаршому домі на Хуторівці у Львові відбудеться концерт за участі Оксани Мухи, Павла Табакова та інших співаків. Усі кошти скерують на допомогу Вікторії Полюзі.

Гуртом добре життя рятувати

Про необхідність врятувати життя маленької львів’янки говорилося і під час засідання сесії Львівської міської ради. Активістам, які допомагали у зборі коштів, надали слово, аби вони могли з трибуни розповісти про Вікторію, її хворобу та як їй можна допомогти.

Секретар Львівської міської ради Маркіян Лопачак скерували для порятунку Вікторії свою премію. Після сплати податків це склало 50 тисяч гривень.

А ще 167 осіб зголосилося взяти участь у V благодійному аукціоні «Купи зустріч – допоможи Україні». Цього разу аукціон був присвячений цілком допомозі Вікторії Полюзі. Купити зустріч можна з лікарями, підприємцями, журналістами, політиками, чиновниками. Обирати можна з будь-кого.

Так, громадський діяч, голова благодійного фонду «Там, де живе надія» Сергій Канюка пропонував переможцю аукціону взяти участь в благодійному проєкті «Допоможи ближньому — нагодуй голодного» та долучитися до роздачі їжі для понад сотні осіб, які щоп’ятниці приходять на Сихів поїсти.

Натомість власниця кондитерської «Крем&Джем», волонтерка Ольга Тесляк обіцяла нагодувати переможця аукціону шматочком лавандового тортика, рецепт якого вона сама уклала і який пече сама. Окрім того, нещодавно Ольга оголошувала збір коштів для потреб іншої хворої людину. А надлишок, 5 тисяч гривень, вже перерахувала для Вікторії Полюги.

Додамо, що тисячі львів’ян 19 жовтня долучилися до акції «День для Вікторії» і перерахували свою одноденну зарплату на допомогу для Вікторії Полюги зі СМА. Лише впродовж дня вдалося зібрати 6 млн 257 тисяч гривень

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини