7 туристичних напрямків в Україні, які найбільше приваблюють іноземців (відео)

 Відомі українські міста дедалі частіше приймають туристів з-за кордону, турагенти навчають англомовних гідів та підлаштовуються під традиції різних культур.

Волонтери та Міністерство Закордонних Справ намагаються зробити Україну популярним місцем для відпочинку у світі. Редакція зібрала культові туристичні напрямки серед іноземців і українців, – пише OBOZREVATEL .

Кам’янець-Подільський

Щороку на екскурсію у Кам’янець-Подільський приїжджають понад 100 тисяч туристів. Найбільше подорожувальників у середньовічному місті збирається під час фестивалю повітряних куль (весна. – Ред.). Найвизначнішою пам’яткою є фортеця, яка датується XIV століттям. Англомовного гіда потрібно замовити завчасно, вартість від 500 грн.

Ужгород

У Закарпатті є багато туристичних осередків, які цікавлять іноземців. В мальовничому Ужгороді проводять екскурсії німецькою, чеською, словацькою та угорською мовами, вартість від 350 грн. Також працюють інтерактивні та безкоштовні аудіогіди англійською та українською. Віртуальні екскурсоводи розповідають про кожен куточок міста. В Ужгороді можна відпочити від суєти мегаполісу, насолодитися спокоєм і набратися сил.

Львів

Мальовничий Львів став інтернаціональним туристичним осередком України. Місто чотирьох культур приваблює українських та іноземних туристів цілий рік. Англомовна екскурсія коштує від 1000 гривень, українською – від 100. Старовинні будинки, квартали і вулички зберігають і створюють неповторний шарм міста Лева. Кожен, хто приїжджав хоч раз, обов’язково захоче повернутися знову.

Карпати

В гірській місцевості популярні походи в гори та ночівля у наметах. Екскурсія з англомовним гідом коштує від 1500 гривень. Цього літа в Україну ринули туристи з азійських країн, зокрема з Саудівської Аравії. Іноземців вабить неймовірна природа, хвойні і листові ліси, специфічний вологий клімат та колорит Карпат. Українські ресторатори переклали меню арабською та англійською мовами, створили нові страви для іноземних гостей, з огляду на їхні традиції.

Шацькі озера

Шацькі озера – одна з наймасштабніших озерних груп в Європі. Природний комплекс включає понад 30 водойм. Світязь є найбільшим озером в Україні. Місцеві мешканці здають в оренду свої будиночки, останніми роками активно будують готелі. Це бюджетне місце для спокійного відпочинку. Будучи проїздом в Україні, іноземці часто залишаються на вікенд у заповіднику. Заплив на байдарках озерами Перемут – Луки – Світязь коштує 450 грн.

Причорномор’я

На Чорноморське узбережжя часто їздять туристи з Заходу, які готові витратити на відпочинок чималі гроші. Крім моря в Одесі є безліч архітектурних пам’яток, парків, різноманітних ресторанів та колоритних “одеських двориків”, їх знають навіть в Європі. Англомовна оглядова екскурсія біля Одеського оперного театру, православних храмів, катакомб, винних заводів та інших визначних локацій коштує від 650 грн.

Умань

У маленькому містечку Умань на Черкащині розташований найвідоміший садово-парковий комплекс – Національний дендрологічний парк “Софіївка”. В парку є рукотворні водоспади, нескінченні лабіринти, система ставків, підземна річка і тисячі видів рослин. Англомовна екскурсія коштує від 600 грн. Крім того, щороку в Умань приїжджають хасиди з Ізраїлю, оскільки там похований засновник хасидизму Раббі Нахман.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини