Дружина Порошенка показала волонтерці майстер-клас із садівництва (фото та відео)

Волонтерка та письменниця Тамара Горіха Зерня побувала на “майстер-класі” з садівництва у дружини п’ятого президента України Марини Порошенко. Очільниця фракції “Європейської Солідарності” у Київраді поділилася своїм досвідом, показала сад та розповіла, як за ним доглядає.

Враженнями від гостин у Марини Порошенко Тамара Горіха Зерня поділилася на своїй сторінці у Фейсбук, – пише Оbozrevatel.

Возможно, это изображение (1 человек, цветок и на открытом воздухе)

“Перша Леді запросила мене до себе додому, щоб показати сад. Як аграрій аграрія, так. (Привіт моєму селу та молодому саду, у якому десять саджанців зі ста не перезимували). Я пізніше поясню, як вийшло, що ми з пані Мариною налагодили аграрні стосунки, а зараз розкажу, яке це було”, – написала Горіха Зерня.

Марина Порошенко запросила волонтерку на майстер-клас з садівництва

Вона зазначила, що Марину Порошенко застала за обрізкою дерев.

Волонтерці дружина Порошенка розповіла, що мріє перетворити свій дім на ботанічний парк, і більше десяти років працює над цією мрією. Дружина п’ятого президента вчилася на професійних курсах, а також радилася з кращими селекціонерами і садівниками України і Європи, її прекрасно знають у найбільших розплідниках і маленьких приватних магазинчиках.

Тамара Горіха Зерня назвала Марину Порошенко “майстром з фігурної обрізки” і зазначила, що дружина п’ятого президента власноруч стриже спіральками і хвилями усі кипариси та інші хвойні на трьох гектарах.

Возможно, это изображение (1 человек, цветок и на открытом воздухе)

Для гості пані Марина провела практичний майстер-клас того, що треба робити, щоб сосна на подвірї виросла пухнастою:

“У неї більше тисячі кущів троянд, які, щоправда, погано перезимували – і це зробило нас практично родичами, бо мої двадцять кущів у селі теж померзли. Що вона фанат гортензій, і ми з нею мало не рачки проповзли кілька соток, обговорюючи варіанти підживлення цієї примхливої квітки. Тому що блакитне суцвіття отримати кожен зможе, просто підливай залізом і все. А ви спробуйте добитися рожевого, малинового відтінків, фуксії! А розмір кетягів залежно від затінення? А рослини-компаньйони?”, – пише волонтерка.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини