Все тільки починається: до кінця липня в Україні очікують збільшення напливу арабських туристів

Це тільки початок – 13 липня запустили пряме авіасполучення між Києвом і Кувейтом, а також на черзі – прямі рейси між Саудівською Аравією та Одесою.

Українська туристична галузь змогла заробити на туристах із країн Перської затоки у 2021 році приблизно 25 мільйонів доларів, за оцінкою об’єднання учасників ринку туризму Visit Ukraine, повідомляє hmarochos, посилаючись на видання UBR.ua.

Цього літа українці помітили на вулицях велику кількість туристів зі сходу – такий приплив пов’язаний з відкриттям нових прямих рейсів з Саудівської Аравії, Катару й Оману. Так, за півтора місяця – з початку червня до середини липня – у Київ прибули понад 10 тисяч арабських туристів.

Голова Visit Ukraine Антон Тараненко вважає, що це тільки початок – 13 липня запустили пряме авіасполучення між Києвом і Кувейтом, а також на черзі – прямі рейси між Саудівською Аравією та Одесою. Дохід туристичної галузі за рахунок цього туризму може перевищити 100 мільйонів доларів за сезон.

«В Україні арабські туристи цілком комфортно “закривають” свої ключові запити: “зелена територія” (карантинні обмеження – ред.), їжа… Але тут нам потрібно ще попрацювати, тому що не скрізь є “халяль” і шопінг. Відсутність альтернатив у Європі та пострадянських країнах робить Україну максимально привабливою», – підкреслює Тараненко.

Особливістю туристів із цього регіону є їхня висока платоспроможність. Середній чек сягає приблизно 500 доларів на день. За оцінкою Тараненка, враховуючи, що ці іноземці перебувають в Україні в середньому п’ять-сім днів, потенційно вони витрачають по 2500 доларів за поїздку. Це витрати на готелі, трансфери, їжу тощо.

Наразі Київ щодня приймає приблизно 500-700 туристів із країн Перської затоки. Тараненко вважає, що ця цифра може зрости до 1-3 тисяч.

Одним із факторів, які підсилюють цікавість туристів з Близького Сходу – помірний клімат. Хоч у липні в Україні й установилася сильна спека, та, приміром, у Саудівській Аравії температура влітку може перевищувати 50 градусів. Тож туристичний ринок очікує продовження сезону до початку жовтня.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини