Маленький Прованс: подружжя створило біля Львова парк квітучих рослин

Тут буде найбільше лавандове поле в околицях Львова.

Поблизу Львова у селі Стрілки на вулиці Галицькій, 169 подружжя створило парк квітучих рослин «Казкові Поля». Про це розповіла дружина ініціатора проєкту Юлія Фісташка, передає Тvoemisto.tv.

Тут на трьох гектарах поля посадили гортензії, спіреї, гібіскуси, вейгел, а також лавандове поле, яке є найбільшим за площею в околицях Львова. Загалом у парку висадили 26 тисяч саджанців.

Ідея створити такий парк виникла у чоловіка Юлії Назара Зінька три роки тому. Він має свій садовий центр, тож з цілою командою та однодумцем вони таки здійснили свою мрію.

Назар часто мандрував, зокрема у Голландію і бачив там прототипи таких декоративних полів. А Юля каже, що була вражена полями у Провансі, тож вони вирішили створити маленький Прованс біля Львова.

«Біля нашого парку є садовий центр, де чоловік займається вирощуванням і продажем рослин. Три роки тому він затіяв висадити тут поле. Ми мандрували самі по різних парках та полях, зокрема тюльпанових. Чоловік часто буває у Голландії. Я також була у Провансі і завжди думала, що лаванда в нас не росте, але є сорти, які у нас гарно ростуть, і не потрібно буде їздити в Прованс, коли така краса буде поруч», – розповіла Юлія Фісташка.

Відвідати парк «Казкові Поля» можна буде уже з 19 червня. Зараз активно квітнуть вейгели, невдовзі, власне, розквітне лаванда. Для відвідувачів організовуватимуть екскурсії на садовий центр. Тут також облаштували кафе, крамничку та дитячий майданчик.

Парк працюватиме щодня з 10.00 до 19.00 години. Вартість входу для дорослих становитиме 50 грн, для дітей (до метра зросту) безкоштовно, для дітей із вищим зростом – 30 гривень.

На питання про те, наскільки такий проєкт є коштовним, Юля зазначила, що він є абсолютно альтруїстичним.

«Це альтруїстичний проєкт. У найближчі роки він не окупиться, але будемо сподіватися, що він стане популярним. Ми вважаємо, що цим варто займатися і тут буде справжня казкова поляна», – зазначила Юлія Фісташка.

До парку можна потрапити за пів години віж кільцевої Львова.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини