“У деяких регіонах України потрібно посилити карантин” – ВООЗ

На Львів, Львівську область, Чернівці, Закарпаття й Рівне припадає половина всіх нових випадків COVID-19, зазначив глава представництва Всесвітньої організації охорони здоров’я в Україні Ярно Хабіхт.

Україна готова послаблювати карантин на національному рівні, але в окремих регіонах обмежувальні заходи мають посилювати. Про це в інтерв’ю “РБК-Україна” заявив глава представництва Всесвітньої організації охорони здоров’я в Україні Ярно Хабіхт.

“Учора дивився на статистику, такі регіони, як Львів, Львівська область, Чернівці, Закарпаття, Рівне – відповідають за половину всіх випадків. Тобто на національному рівні ми можемо послаблювати карантин, але в таких регіонах ці заходи мають бути посилені. Є потреба в місцевій адаптації. У деяких областях карантинні заходи були більш суворі, ніж у Києві”, – зазначив він.

Хабіхт підкреслив важливість того, щоб в областях не було зростання кількості заражених.

“Ми повинні послаблювати карантин, пильно контролювати ситуацію, але, як ми бачили в інших країнах, ситуація може вийти з-під контролю, і, можливо, доведеться повернутися до попередніх заходів”, – додав він.

З 11 травня в Україні почали пом’якшувати карантинні обмеження. 20 травня Кабмін запровадив так званий адаптивний карантин: регіональній владі надали право послаблювати обмежувальні заходи за умови відповідності трьом критеріям.

Протягом останньої доби в Україні було підтверджено 809 випадків інфікування коронавірусом. Загальна кількість підтверджених випадків зараження в Україні зросла до 57 264, із них померло 1456 осіб, одужало 29 769 хворих.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини