“Москва не змогла зупинити цього процесу!” – Порошенко повідомив про гучну перемогу української дипломатії (відео)

“Росія не змогла зупинити процес визнання Православної церкви Укрaїни.”

Про це заявив п’ятий президент і голова партії “Європейська Солідарність” Петро Порошенко на полях Парламентської асамблеї НАТО у Лондоні.

Вітаю всіх українців і всю Україну, предстоятеля ПЦУ Його Блаженство Епіфанія, Синод, усіх вірян нашої церкви з історичним днем – Елладська Церква, як ми і передбачали, визнала Православну Церкву України.

Це – великий успіх церковної дипломатії України і дипломатії звичайної. Мені надзвичайно приємно, що Його Всесвятість продемонстрував, що він дуже любить Україну. Його молитви до Бога за Україну і за українську церкву були почуті. А зусилля Москви щодо зупинення цього процесу ні до чого не призвели.

Наголошую, це лише початок. Переконаний, українська церква має фантастичне майбутнє!

Вітаю всіх українців! Елладська церква визнала Православну Церкву України

Вітаю всіх українців і всю Україну, предстоятеля ПЦУ Його Блаженство Епіфанія, Синод, усіх вірян нашої церкви з історичним днем – Елладська Церква, як ми і передбачали, визнала Православну Церкву України. Це – великий успіх церковної дипломатії України і дипломатії звичайної. Мені надзвичайно приємно, що Його Всесвятість продемонстрував, що він дуже любить Україну. Його молитви до Бога за Україну і за українську церкву були почуті. А зусилля Москви щодо зупинення цього процесу ні до чого не призвели. Наголошую, це лише початок. Переконаний, українська церква має фантастичне майбутнє!

Gepostet von Петро Порошенко am Samstag, 12. Oktober 2019

Рух щодо членства України в НАТО має бути продовжений

На зустрічі із Президентом Парламентської асамблеї НАТО Мадлен Мун ми обговорили декілька ключових позицій. Нам не треба більше говорити про співпрацю України і НАТО, адже це вже досягнуто. Сьогодні ми повинні говорити про членство України в НАТО. Ніякого іншого механізму задля забезпечення безпеки України, Європи, глобальної безпеки без членства України в НАТО не існує. Питання українського членства в НАТО, так само як і грузинського – це питання виключно українського та грузинського народів і країн-членів. І Україна ніколи не буде питати дозволу в третіх країн, включно з Росією, чи можемо ми стати членом НАТО, чи ні. Це питання вирішено! Двері НАТО – відкриті. Єдине, що зараз треба досягнути, – це найближчим часом прийняти План дій щодо членства в НАТО. Не просто ухвалювати закони, більшість з яких були прийняті за останні п’ять років, а й імплементувати їх. Синхронізувати структуру нашого сектору безпеки й оборони. Забезпечити виконання усіх домовленостей. Ми сьогодні тут серед друзів. Усі країни-члени НАТО, в тому числі і члени Парламенту, з великою надією дивляться на Україну та очікують величезного кроку у напрямку членства в НАТО. Наступної весни у Києві буде проведено засідання Парламентської асамблеї НАТО, про що ми домовилися ще минулого року. І ми точно маємо скористатися цим шансом. Позиція Європейська Солідарність і моя як п’ятого президента: безумовно, що цей рух має бути продовжений.

Gepostet von Петро Порошенко am Samstag, 12. Oktober 2019

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини