Зеленський зупинив розірвання угод з РФ, яке розпочав Порошенко

Офіційний Київ призупинив процес денонсації двосторонніх угод з Москвою, ініційований минулою владою на чолі з Петром Порошенком.

Зеленський зупинив розірвання угод з РФ, яке розпочав Порошенко

Про це пише російське видання ” Комерсант “, передає UAportal.

Відзначається, що в 2014 році після анексії Криму Україна в односторонньому порядку почала процес розриву партнерських угод з Росією. Так, серед останніх документів, що втратили чинність, значаться Договір про дружбу і партнерство між РФ і Україною і міжурядова угода про обмін правовою інформацією.

Двостороння договірна база нараховує близько 400 документів, згідно із заявою екс-глави МЗС України Павла Клімкіна, всього Київ денонсував 48 угод з Москвою (за російськими даними – 49, – ред.). У багатьох сферах, крім сфери безпеки, угоди між державами продовжують функціонувати.

У російському зовнішньополітичному відомстві підкреслюють, що після зміни влади в Україні в серпні-вересні Київ не повідомляв Москву про припинення будь-яких договорів.

Як вважають в Кремлі, швидше за все, новій владі на чолі із Зеленським у зв’язку з розстановкою кадрів елементарно ніколи цим займатися. Втім, в МЗС РФ стверджують, що відновлення практики розриву договорів або припинення даної процедури стане сигналом щодо того, які стосунки очікують Київ і Москву.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини