Як прикрасити великодню паску: добірка небанальних ідей

Хто готує паску вдома, а не купує магазинну — уже має в запасі свій перевірений рецепт. У когось він випрацюваний власними експериментами.

Хтось — отримав рецепт у спадок від мами чи бабусі. І якщо все смачно, то навіщо його змінювати? Можна роками готувати однакову великодню випічку. Але над чим дійсно хочеться поекспериментувати, так це над оздобленням паски. Адже якою смачною вона б не була — гарне оформлення впливає на загальне враження.

Для тих, кого вже не вразиш простою глазур’ю з різнокольоровими цукровими кульками — ми зробили добірку небанальних ідей. Розказуємо, як можна прикрасити паску:

1. Глазур із двох кольорів

Аби білкова глазур виглядала більш привабливо — її можна перефарбувати в різні кольори. Використайте харчові барвники чи натуральні компоненти потрібних відтінків. Частину глазурі можна залишити білою, а іншу пофарбувати в рожевий чи блакитний кольори. Покрити дві половини паски різними відтінками чи зробити абстрактний візерунок. Також, якщо оберете насичений колір — можна намалювати щось за допомогою зубочистки, сірника чи пензлика.

Інший варіант — малювати вже по застиглій глазурі. Почекати, поки білок підсохне, оремо у воді розвести харчові фарбники. Потім за допомогою тонкого пензлика нанести потрібні візерунки: орнамент, квіти чи різні символічні зображення.

2. Писанки з марципана

Для того, щоби зробити декоративні писанки — можна використати марципан, це найпростіший варіант. Різнокольорові прикраси потім покриваються барвниками різних кольорів, або ж розмальовуються орнаментом, за допомогою тонкого пензлика. Хвилюєтесь. Що не вийде намалювати орнамент? Просто покрийте писанку крапельками іншого кольору. А як їх поставити на паску — читайте в наступному пункті.

3. Гніздо з карамелі

Для приготування карамелі можна взяти рецепт з інтернету, чи просто розчинити в пательні цукерки. Також варіант — розігріти цукор, без інших додатків. Далі, за допомогою вилки чи насадки від міксера — розділити карамель на тонкі смужки й закрутити в невелике коло. У вас вийде пишне декоративне гніздо, яке легко закріпиться на ще не застиглу глазур. А на це гніздо вже можна викласти писанки з марципана.

4. Печиво символічних форм

Зробіть тісто для звичайного пісочного печива (можна приготувати темне, додавши какао). Ножем, чи спеціальними формочками, виріжте символічні солодощі. Це можуть бути сердечка, голубки, янголи, писанки, зайчики тощо. Коли приготуєте печиво — дайте йому охолонути. А далі розмалюйте білковою чи цукровою глазур’ю.

Закріпити на великодній випічці таке печиво можна теж за допомогою глазурі. Використати для кріплення шоколад, карамель чи дерев’яні шпажки.

5. Шпажки для кріплення декору

На дерев’яні шпажки можна закріпити не лише печиво. Ті ж самі писанки з марципана теж добре нанизуються і кріпляться на них. Зручно, якщо ви не хочете робити гніздо з карамелі.

Якщо готуєте випічку в подарунок — закріпіть на них привітальну листівку. Окрім того, на шпажках добре кріпляться живі квіти й інші рослини.

6. Рослини як декор

Бутони живих квітів чудово пасуватимуть до випічки, але підійдуть також засушені. Добре виглядатимуть на білій глазурі гілки ялини чи сосни, у поєднанні із сушеними вишнями. Для оздоблення також можна використати свіжий розмарин у поєднанні з курагою, сушену лаванду.

7. Інші прикраси навколо

Окрім прикрас поверх паски, можна вигадати й загальне оздоблення. Наприклад, зробити отвори в печиві перед випіканням, а потім нанизати його на стрічку й пов’язати навколо випічки. Щоби паску було зручно переміщати та оздоблювати — закріпіть її за допомогою глазурі на картонній підставці. Бортики випічки можна прикрасити, вирізавши форму для візерунка з паперу. А покрити світлими й темними кольорами за допомогою какао й цукрової пудри.

А як ви зазвичай прикрашаєте великодню випічку? Просто покриваєте паску глазур’ю, чи вигадуєте щось цікавіше?

Матеріал підготовлено спеціально для Coffee & Milk

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини