Предстоятель ПЦУ Епіфаній з архіпастирським візитом відвідає Львів

У середу, 10 квітня, до Львова завітає предстоятель Православної церкви України Митрополит Епіфаній. В цей час буде чудотворна ікона Божої Матері «Кікська».

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив Митрополит Львівський і Сокальський ПЦУ Димитрій, пише  VG Львів

До чудотворної ікони моляться, коли хочуть зцілитися від безпліддя, кровотеч, головного болю. Вважається, що образ допомагає позбутися від сімейних суперечок і скандалів.

Зустріч ікони Божої Матері “Кікська” розпочнеться о 16:30 у кафедральному Соборі Успіння Пресвятої Богородиці Львівської єпархії, що на вулиці Руська.

“О 18:00 розпочнеться читання великого покаянного канону прп. Андрія Критського у Свято-Покровському кафедральному соборі Львівсько-Сокальської єпархії (Львів, вул. Грушевського, 2). Очолює Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній”, – йдеться у повідомленні.

Зустріч чудотворної ікони Божої Матері “Кікська” відбудеться у кафедральному Соборі Успіня Пресвятої Богородиці.

Додамо, що ікона Божої Матері Кікська, або як її ще називають “Милостива”, була написана святим євангелістом Лукою. Свою назву вона отримала від гори Кіккос на острові Кіпр. Перш ніж потрапити на острів чудотворний образ Богородиці довго подорожував: спочатку знаходився в одній з перших християнських громад в Єгипті, потім його перевезли до Константинополя, де він залишався до початку дванадцятого століття. У ці роки старцеві-самітнику Ісаії у видінні було відкрито, що завдяки його старанням чудотворний образ перебуватиме на острові Кіпр. Коли ікона Богоматері прибула на острів, від неї стали відбуватися багато див.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини