Печінка тріски з яблуками від пані Стефи

Не знаю як у вас, але в нас сніговій, зимно, файно і організм хоче чимось поправити енергетичні запаси. Теплі густі зупки – це добре, але деколи хочеться чогось салаткового, і щоб смачно і поживно. Для таких випадків печінка тріски – власне те, що треба.

Я не дуже часто купую печінку тріски, бо мало того, що вона не дешева, ще й гарної якості консерву знайти часом не просто. Тому, щодо тої чи іншої марки не радитиму, але як вибиратимете – не беріть найдешевші, бо я натрапляла на такі, де печінка вся розґвадзяна і не добра на смак. А як натрапите на файну – порадьте мені

Спочатку перепис, традиційно з Дарії Цвєк, а нижче подам кілька своїх варіацій.

Печінка тріски з яблуками

1 бляшанка печінки тріски, 2—3 яблука, пів цибулі, 2-3 варених на твердо яйця, винний оцет, цукор, сіль, чорний перець, зеленина петрушки.

Цибулю дрібно порізати та запарити окропом, потім посолити та скропити оцтом. Печінку тріски дрібно нарізати, додати нарізані на дрібні кубики яблука без шкірки, цибулю, досолити і приправити за смаком соусом із води, оцту, солі та цукру.. Подавати на листочках капусти або салати, прикрасити чвертками яєць, посипати зелениною петрушки.

Варіант подачі – з половинок яблук вибрати серединку так, щоб утворилися мисочки, в які скласти салатку. Викласти на полумиску та прикрасити зелениною.

А тепер 3 прості ідеї щодо печінки тріски від мене.

Найперше, що аж проситься зробити з цієї консерви – канапка, або як тепер модно казати – брускета з печінкою тріски. Оцю всю салатку, про яку я пишу вище, можна організувати як брускету. Просто на підсушені плястерки баґети покласти по шматочку печінки, зверху кільця підмаринованої цибульки, скропити цитринкою або оцетом (можна взяти якийсь смачний – наприклад, бальзамік), і притрусити зелениною – кропиком або пір’ячком зеленої цибульки.

Друга проста і очевидна ідея – яйця, надівані печінкою тріски. Тут ще простіше: натвердо зварені яйця вистудити, розрізати навпіл, вибрати жовтки. Жовтки в мисці вим’яти видельцем з кількома шматками печінки, посолити і поперчити, витиснути трошки цитринового соку. Чайною ложечкою або через кулінарний мішечок витиснути жовтково-печінкову суміш в половинки білка, притрусити зелениною, прикрасити тонесенько нарізаними плястерками квасного огірка або оливки. Під келішок – … слів нема, як смакує.

Третя ідея – не така очевидна, і буду робити вигляд, що це моє know how, бо придумалася вона спонтанно, під впливом порожнього холодильника, в якому тільки й було, що цибуля і заникана бляшанка з печінкою. Але була ще бараболя в мішку, що відразу склало пазл. Бараболю вибрати гарненьку-рівненьку-невелику, помити і спекти на сітці в рурі. Поки печеться – цибульку покраяти тоненькими плястерками, посолити і скропити оцтом чи цитриновим соком, щоб скрушіла. А як бараболя спечеться – розрізати на половинки, ложечкою викладати печінку на половинки бараболь, зверху дати кучерик маринованої цибульки – а далі здогадаєтеся

Якийсь такий допис вийшов “до келішка”, правда? Але то нічо, ще не піст, значить можна! Споживайте на здоров’я і майте міру.

Фото: пані Стефа

Джерело: пані Стефа

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини