Брі, запечений з часником, чебрецем і лавандою від пані Стефи

Взагалі, я дуже люблю сири , особливо всілякі цікаві, із дозріванням. Вони для мене якісь дуже магічні: в голові не вкладається ота вся “мікробіологія”, яка відбувається для того, щоб в результаті я його спожерла. І мені дуже довго просто не піднімалася рука запікати брі чи камамбер… якось шкода було, чи шо. Ото я дурна була! Бо брі, запечений з часником, чебрецем і лавандою (в моєму випадку) – це казка.

Особливо ця страва добра, якщо хочеться посидіти ввечері з келихом білого і серіалом.

Подаю тут 2 варіанти , обидва добрі, лиш те, що я фотографувала тільки один. Запікати так можна брі чи камамбер. Вибирати варто або 1 маленький кружок на особу, або більший – на двох.

А ще, тут можна використати сири по типу брі чи камамбер якогось локального виробника, а їх у нас в околі стає все більше і це чудесно. Так що на знимці у нас все локальне – і сир, і часник, і олія, а чебрець і лаванда ростуть в мене на підвіконні

Брі, запечений з часником, чебрецем і лавандою (як на картинці)

Кружечок брі (ну або камамберу)
2 зубчики часнику
Гілочка чебрецю або тимяну
2 гілочки лаванди, якщо є і любите
оливкова олія (в мене – конопляна)

Все “просто як двері”

Сир я витягла з фабричного упакування, бо та фольга мені не вселяла довіри. Взяла відповідний шматок пергаменту і поклала сир на нього. Порізала часник тонкими плястерками. Сир надрізала решіткою і повставляла часник в розрізи. Зверху кинула кілька листочків чебрецю, полила олією, обклала лавандою і трохи прикрила пергаментом “як мішечком”.

Запікала 15 хв при 200*, але наступного разу запікатиму 10 + 5 під грилем, щоб краще зарум’янилося.

Їсться це чудо підсушеними гріночками або брутально відламаним гречаним багетом. От просто берете і зачерпуєте розтоплений сир хлібчиком. А ще до того добре дати якоїсь солодкої конфітури для контрасту – журавлинової чи ґоґодзової.

Брі, запечений з медом і горішками, в тісті філо (ну або лаваші)

Кружечок брі (ну або камамберу)
Суміш горіхів – кілька волоських, ліщини і миґдалю
мед
чорний грубо потовчений перець
оливкова олія
Тісто філо (або лаваш)

Все тайже так само, як повище, але тут ми обгорнемо сир в тісто філо, і будемо мати тонку хрумку шкірочку, мімімі. Якщо нема філо – можете взяти тонкий лаваш, не те, звісно, але теж ок.

Відділити з пачки тіста філо 2-3 тонких листи, розрізати на 2 смуги по довжині, і скласти навхрест. На перехрестя поставити кружок сиру, надрізати його як в попередньому варіанті і змастити медом. Посипати дрібленим перцем, посіченими горішками і загорнути в тісто.
Нашу “ляльку-мотанку” покласти на пергамент, тісто зверху ледь мазьнути олією і запекти як попередньо. Тісто має гарно підрум’янитися і стати хрумким.

При нагоді сфотографую і розділю переписи, а наразі так

Джерело: Пані Стефа

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини