Львівська облрада вимагає закрити консульство Росії у Львові

Львівська обласна рада прийняла рішення про звернення до Президента України та Міністерства закордонних справ України щодо закриття Генерального консульства Російської Федерації у Львові.

Таке рішення підтримали  60 депутатів Львівської облради під час засідання сьогодні, повідомляє кореспондент Leopolis.news.

У зверненні написано, що навіть в час оголошення воєнного стану в низці регіонів України досі не заарештовано майно країни-агресора та інші приватні капітали, не заборонений бізнес та інвестиції з Росії, не розірвано дипломатичних відносин із РФ.

«Ми переконані, що міністерство закордонних справ України у ситуації з оголошенням воєнного стану та захопленням українських моряків росіянами зобов’язане посилити дипломатичний тиск на російську федерацію в усіх напрямках аж до розірвання дипломатичних відносин.

Вимагаємо негайного закриття генерального консульства Російської федерації у Львові, що на вул. К.Левицького,95. Упевнені, що такі дії приведуть до покращення політичної ситуації в регіоні, значно зменшать соціальну напругу та провокації, які вчиняються агентами розвідки та федеральної служби безпеки Росії проти людей, памяток української державності, а також пам’ятників видатним борцям за незалежність України», – написано у зверненні.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини