Львівська гімнастка Христина Погранична виборола п’ять медалей на «Кубку Дерюгіної»

Завдяки високим оцінкам львів’янки Христини Пограничної, українська команда юніорів вийшла на перше місце найрейтинговішого міжнародного турніру з художньої гімнастики в Україні – «Кубок Дерюгіної», який проходив у Києві 15-18 березня.

Христина Погранична у багатоборстві за сумою балів перевершила лідерів російської збірної, і разом із напарницею – киянкою Вікторією Онопрієнко – здобула для України золото у командній першості. Високі оцінки за усі вправи дозволили Христині кваліфікуватися у всі фінали, де від країни може брати участь лише одна гімнастка.

Ще одне золото львів’янка здобула у фінальній вправі з обручем. Оцінка за обруч – 18,200 – стала не лише найвищою серед усіх юніорок турніру, але й новим особистим рекордом Пограничної. Ще три срібні медалі у фіналах Христина виборола у вправах з м’ячем, булавами та стрічкою, поступившись першим місцем гімнастці з Російської Федерації.

Таким чином, львів`янка поповнила скарбничку національної збірної 5 медалями – 2 золотими і 3 срібними. Тренером і наставником Христини є львів’янка Ірина Руда – суддя міжнародної категорії, президент спортивного клубу «Ніка».

Варто зазначити, що це 23-й «Кубок Дерюгіної». Під час турніру – 16 березня – легенда національного спорту і діюча голова федерації художньої гімнастики Альбіна Дерюгіна відсвяткувала 86 уродини. Турнір проводиться на її честь.

Джерело: portal.lviv.ua

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини