Найкращі збірки різдвяних оповідань

Влаштовувати справжній книжковий адвент — справа кропітка і не з дешевих. Для тих, хто прийшов до такого висновку, маю чудову чітерську версію: обирайте одну-дві збірки різдвяних оповідань і насолоджуйтеся читанням протягом свят!

“Казки Різдва” Богдана Матіяш

Ця збірка об’єднала дві частини різдвяних казок Б. Матіяш, що видавалися ВСЛ у попередні роки, та зарекомендували себе, як дійсно світлі, святкові розовіді, де присутні всі атрибути й образи Різдва. У кожній з одинадцяти казок йдеться про дива, любов, довіру і ніжність, про добро, віру і вдячність, які так необхідно плекати перед Різдвом.

“Хрестоматія Нового року” Вид-во: Час майстрів

Ця новорічна хрестоматія адресована малятам. У невеличкий формат разом з чудовими малюнками вмістилося близько сорока новорічних творів для дітей українських письменників. Серед них вірші М.Возіянова, Н.Забіли, П.Воронька, Л.Костенко, В.Паронової, М.Рильського, Д.Павличка, а ще коротенькі веселі оповідки, дві колядки та щедрівка.

“Життя та пригоди Санта Клауса” Ліман Френк Баум

Класик світової літератури Френк Баум, добре відомий нам завдяки “Чарівнику країни Оз”, у 1902-му році створив чарівну різдвяну книгу, яка розповідає про всі традиції західного Різдва, але найголовніше — демонструє життя Санта Клауса від його молодих років до старості у вигляді захопливої казкової біографії.

“Святий вечір (оповідання укр. письменників)” Упор. Зоя Жук

Ця книга входить до “Різдвяної антології” видавництва Свічадо, що зосереджена на релігійному аспекті Різдва. Серед текстів ви знайдете святочні оповідання українських класиків, а також оповідання авторів української діаспори та сучасних письменників України. Унікальність видання полягає у тому, що це перша спроба зібрати різдвяну прозу українських митців від 19-го до початку 21-го століття.

“Книга, яку треба прочитати до дня Святого Миколая” Віталій Кириченко, Лариса Колос

У цій книжці дітлахам розкриють таємниці біографії нашого Санти — Святого Миколая. А ще знайдеться чимало цікавого про те, як саме треба готуватися до новорічно-різдвяних свят, та чим займаються ангелики — помічники Миколая. Не варто забувати і про напрочуд барвисті ілюстрації, які додадуть ще більше святкового настрою вашій малечі.

“Рiздвянi повiстi” Вид-во: Грані-Т

В книзі зібрані твори переможців літературного конкурсу дитячої літератури “Золотий лелека”. Хоча “Різдвяні повісті2 сповнені чудес, це казки для трохи старшої, майже підліткової аудиторії, де досить сучасні герої-дітлахи раптом можуть стати свідками першого Різдва, зняти закляття, принести Благу вість, зустріти чарівницю, привида чи ангела.

“Країна Сніговія” Катерина Єгорушкіна, Стефан Недериця

Я залишила цю збірку наостанок, в якості бонусу, бо “Країна Сніговія” — не просто книжка, а зразок музичної казкотерапії, і навіть спроба навчити дитину початкам музичної грамоти. Десять казок про зиму, свято і музику, а на додачу аж 29 музичних творів відомих класиків (Моцарт, Бах, Дебюссі та ін.) у поєднанні зі звуками зими: хуртовини, скрипучого снігу, ковзанки, багаття, снігурів, айсберга, що тане, і навіть-полярних гагар.

Джерело: uamodna.com

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини