Гуцули з усіх куточків світу фестивалили у Коломиї

Місто Коломия, що на Івано-Франківщині, стала господарем проведення 24-го Міжнародного гуцульського фестивалю. Упродовж трьох спекотних днів 11-13 серпня гуцули зі всіх куточків світу, а також гості свята поринули у світ музики, танцю, народного мистецтва, звичаїв і традицій цього знаменитого куточка землі на карті України, що йменується Гуцульщиною.

Міжнародний гуцульський фестиваль у Коломиї © Володимир Дубас

Розпочалися святкові заходи міжнародною науковою конференцією «Український феномен Гуцульщини: національний та європейський контекст», яка відбулася в коломийському Національному музеї народного мистецтва Гуцульщини та Покуття імені Й.Кобринського.

Міжнародний гуцульський фестиваль у Коломиї © Володимир Дубас

Урочисте відкриття фестивального дійства відбулося на стадіоні «Колос» села Королівка, якому передувала урочиста хода делегацій та гостей свята. Тут, на стадіоні, танцюристи встановили рекорд України масовим виконанням знаменитого танцю «Гуцулка». А на спеціально встановленій сцені, упродовж двох днів тривали виступи учасників мистецько-конкурсної програми, вечірня гуцульська молодіжна забава, а також гала-концерт переможців фестивалю та зірок української естради. Гості свята мали добру нагоду ознайомитися з роботами майстрів народної творчості гуцульського краю, придбати пам’ятні сувеніри, а також пізнати секрети майстерності народних умільців у «Містечку майстрів».

Міжнародний гуцульський фестиваль у Коломиї © Володимир Дубас

Крім основної сцени творчі колективи учасників фестивалю зі своїми концертними програмами виступали також у селах Коломийського району, та інших мистецьких закладах міста. Цей традиційний захід проводиться для популяризації та розвитку традиційних видів ужиткового та народного мистецтва, обрядів та звичаїв гуцулів, які проживають у краю гір Карпатських.

Міжнародний гуцульський фестиваль у Коломиї © Володимир Дубас

Джерело: zik.ua

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини