Топ-10 Найзатишніших місць у місті Лева

© Nina Boltova

Львів – одне з найкрасивіших і найзатишніших міст в Україні. І вся справа не лише у гарній архітектурі та нерівній бруківці, що немов переносить тебе у минуле. Найголовніше у місті Лева, звичайно ж, його атмосфера. Запах кави, солодких тістечок, гарна музика, що лунає з різних сторін, незвична говірка з тими галицькими словечками – все це, безумовно, змушує полюбити це старе місто і приїжджати сюди знову і знову. Львів вже давно славиться своєю популярність серед туристів, тому ми пропонуємо переглянути топ-10 найзатишніших місць у місті Лева, які моє відвідати не лише кожен подорожуючий, але й кожен львів’янин!

Площа ринок

Lviv © skyscrapercity.com

Безумовно, одним з найперших місць на карті туриста має бути головна площа Львова – площа Ринок. Це просто серце всього міста, яке б’ється навіть вночі. Шукаєте вуличних музикантів, незвичних кав’ярень, сувенірних лавок? Хочете почути дзвін львівських трамваїв, українську музику та просто насолодитися неймовірними краєвидами? Вам на площу! Гуляючи по ній, не забудьте піднятися на міську ратушу, звідки відкривається просто незабутні краєвиди Львова. Все місто просто на долоні, варто лише піднятися на 408 сходинок.

Італійський дворик

Хочете відчути італійський колорит, не виїжджаючи з країни? Вам знову до Львова, бо лише тут є справжній італійський дворик. Невелике подвір’я, оточене балкончиками та квітами перенесе вас у справжню Італію. А ще, кажуть, що тут можна почути шепіт закоханих, бо саме в цьому дворику берегли свою любов польський король Ян Собеський та французька діва Марія Казміра. Тому кожному закоханому саме сюди!

©  skyscrapercity.com

Балкон закоханих

І знову Львів дарую любов, бо саме в цьому місті є неймовірні місця, звідки просто відчуваєш запах кохання. І одним з таких місць є балкон закоханих на площі Ринок. Якщо вірити легенді, польський король колись дуже давно побачив на ньому гарну дівчину, в яку без тями закохався. Чи й справді закохувався тут король, достеменно невідомо, проте цілком точно одне – закохатися в цей балкончик дуже легко!

Балкон закоханих © Julia Karpechenko

Львівський оперний театр і площа біля нього

Обов’язковим пунктом подорожі до Львова є, звичайно, Оперний театр. Це знакове місце, тому побачити цей шедевр архітектури має кожен, хто приїхав у це місто. Крім гарної споруди, на площі біля театру ви можете знайти великий фонтан, невеличкі столики з парасольками у вигляді балерин, галас дітей с повітряними кульками і довгу алею, захищену величезними деревами.  І справді, краса!

© photo-lviv.in.ua

Палац Потоцьких

Ще одне знакове місце Львова – палац Потоцьких, який перенесе вас у Францію, бо ж він був збудований за прикладом французьких палаців. Охайний дворик та велич самої споруди не лише перенесуть вас у минуле, але й дозволять відчути той затишок душі, за яким так часто приїжджають до Львова.

Тут до кінця 90-х років був центральний ЗАГС © stezhkamu.com

Вулиця Коновальця

У Львові є багато затишних вуличок, і одна із них – вулиця Коновальця. Вона тиха, там майже ніколи немає натовпу людей, як у центрі міста, проте вона не менш гарна та затишна. Вздовж вулиці ростуть величезні старі каштани, що лише зайвий раз додають цій вуличці краси і певної загадковості. Доповнює атмосферу цього місця архітектура кінця 19 – початку 20 ст. Такою вулицею хочеться гуляти вічно!

Вулиця Коновальця

Дахи Львова

Так, вам не здалося! Наступним місцем, які має відвідати кожен, хто приїхав у Львів, є дахи його будівель. По-перше, це чудова можливість роздивись місто с висоти пташиного польоту, побачити його, як на долоні. По-друге, це дійсно затишні місця, які дозволяють відчути небо, красу і, звичайно ж, сам Львів. Оглядові майданчики є на дахах Львівської ратуші, церкви Ольги та Єлизавети, готелю «Опера» та на Високому замку.

© Agnieszka Ptaszyńska

Парк імені Франка

Парк імені Івана Франка – це найстарший міський парк в Україні, тож обов’язково відвідайте це місце, гуляючи Львовом.  Заплутані доріжки, багато лавок, високі дерева, вуличні музиканти та старенька альтанка в центрі парку створять неймовірний затишок. Чудове місце для прогулянок та зустрічей з друзями.

На вихідні лавки на площі перед університетом вільні від студентів © WIKI

Вулиця лесі Українки

Ще одна незвичайна вуличка у самому центрі Львова. Ця пішохідна вулиця обладнана лавками просто посередині дороги, тому влітку вона перетворюється в суцільну кав’ярню з пахучими квітами та вуличною музикою.

© demyandanylyuk.com

Стрийський парк

Цей парк можна справедливо назвати одним з найгарніших парків в Україні, бо за своєю красою він нічим не поступається відомим паркам старої Європи. Тут і зелені насадження, і рівненький газон, і довгі доріжки, і лавки під високими дерева, і велике озеро, в якому плавають лебеді. За усамітненням та романтикою вам точно у Стрийський парк!

У Стрийський парк львів'яни приходять фотографуватися із живими лебедями © vc.com

У Львові існує ще чимало гарних місць, які варто відвідати. Часом виникає думка, що в цьому місці немає негарних місцин. Проте Львів – це не лише гарні місця, це незабутня атмосфера, яку варто відчути. Тому, ласкаво просимо у Львів!

Автор: Наталя Барна
Джерело: POSTMAIDAN.INFO

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини