“Їм треба звільнятися з МВС і переходити у ЗСУ цілими підрозділами”: експерт підказав Президентові, кого треба мобілізувати замість звичайних українців (відео)

Україні не потрібна мобілізація 500 тис осіб, натомість поповнювати лави ЗСУ потрібно не звичайними українцями, спійманими працівниками ТЦК на вулицях, а прикордонниками та поліцейськими.

Про це, як повідомляє Про Львів, у інтерв’ю “Фабриці новин” заявив Роман Світан, український військовик, полковник запасу ЗСУ, учасник російсько-української війни, який пройшов через російський полон у 2014 році.

“Нам не мобілізовувати треба півмільйона, а демобілізовувати частину мобілізованих і набирати професіоналів із Міністерства внутрішніх справ. Найцікавіше, що вони вже готові виконувати ці завдання. Нам взагалі мобілізація не потрібна в тому вигляді, в якому її пропонував свого часу Умєров (Рустем Умєров, міністр оборони України – ред.), до речі, людина, яка не має жодного стосунку до воєнної професії”, – зазначив Світан.

Він наголосив, що в Україні більше мільйона військовослужбовців, силовиків, які зайняті в силах оборони України.

“Все дуже просто: Нацгвардія Міністерства внутрішніх справ звільняється із МВС і у повному складі стає на військовий облік ЗСу, поповнюючи штат саме ЗСУ.
Прикордонники, звільняються з МВС (якщо хтось не знає, в нас прикордонники підпорядковуються МВС). В нас як мінімум шість штурмових бригад прикордонників, вони готувалися, це, як правило, дуже хороші спеціалісти.У них ціла система, починаючи від розвідки, закінчуючи штурмовими бригадами. Треба їх всіх звільнити з МВС. Ну які з них “менти”? Вони, до речі, є офіцерами. Тому їм треба звільнятися з МВС і вступати у ряди ЗСУ – переходити цілими підрозділами. І це лише два формування, які підсилять Збройні Сили України”, – сказав полковник.

На думку Світана, лави ЗСУ повинні також поповнити поліцейські.

“Однозначно треба вирішувати питання з поліцією як такою. Для чого нам мигалки на дорогах? “Дорожники” можуть контролювати ситуацію на дорогах без проблем. Нам не потрібна патрульна поліція. Це десятки тисяч людей-професіоналів, які вміють поводитися зі зброєю. І не треба буде збирати з вулиць людей і заганяти в ЗСУ.
В ЗСУ служити треба за покликанням, це честь – служити в ЗСУ, а не обов’язок”, – зазначив військовий.

 

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини