Міноборони розірвало останній контракт з компанією Гринкевича

Міноборони ухвалило рішення розірвати контракт на постачання продуктів із «Трейд лайнс рітейл», що належить скандальному львівському бізнесмену Ігорю Гринкевичу.

Про це повідомили у прес-службі Міноборони, – пише Варта1.

Міністерство оборони подало до Державного бюро розслідувань (ДБР) заяву про визнання потерпілою стороною у справі проти компаній, афільованих із підприємцем Ігорем Гринкевичем.

Як стало відомо Міноборони від ДБР, під час проведення досудового розслідування ДБР отримало докази про те, що в межах підписаних 23 лютого 2023 року контрактів компанії «Будівельна компанія Сітіград», «Трейд лайнс рітейл», «Будівельний альянс Монтажпроект» постачали Міноборони низькоякісні товари. Це спричинило Міністерству оборони матеріальну шкоду на загальну суму понад 934 мільйонів гривень, свідчать дані ДБР.

В межах досудового розслідування ДБР арештувало рахунки та активи цих компаній.

«Наприкінці 2023 року одна з вище зазначених компаній – «Трейд лайнс рітейл» – на конкурсних торгах в системі Prozorro була визнана переможцем на постачання харчів по одному з 30 контрактів для ЗСУ. Через неможливість забезпечити поставки продуктів, Міноборони ухвалило рішення та надіслало всі необхідні документи «Трейд лайнс рітейлу» для розірвання контракту. Щоб уникнути складнощів із харчовим забезпеченням, 16 січня Міноборони оголосило в Prozorro інший конкурс на укладення контракту щодо постачання харчування для ЗСУ за процедурою прямих договорів», – йдеться у дописі.

Раніше повідомлялося, що працівники ДБР повідомили про підозру львівському бізнесмену, одному з найбільших постачальників Міністерства оборони та членам злочинної організації, які завдали державному бюджету України збитків на майже мільярд гривень.

Під час слідства було встановлено, що до виконання оборонних замовлень були залучені підконтрольні бізнесмену підприємства, які раніше займались будівництвом та не мали належних виробничих, складських та інших потужностей для виготовлення та зберігання речового майна для потреб Міністерства оборони України.

Згідно з проведеними експертизами, державі завдано шкоди на понад 934 мільйони гривень.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини