Гарік Кричевський заговорив про мобілізацію: “Я б артистам дав “бронь”

Закінчивши медичний інститут, український співак Гарік Кричевський міг би бути мобілізований як бойовий медик, але він вирішив допомагати в тилу. Днями виконавець пояснив свою позицію.

Співак зізнався, що не пішов захищати Україну, посилаючись на те, що кожна людина повинна зосередитися на власних заняттях, які робить найкраще. Так, на його думку, солдати покликані брати участь у бою, а співаки – захоплювати публіку творчістю, щоб люди психологічно розвантажувалися, – пише 24 канал.

Гарік Кричевський пояснив, чому не воює на передовій

Артист розповів, що замислювався про те, щоб піти добровольцем як бойовий медик через його попередню медичну освіту та великий досвід. Однак він добре обміркував це і зрештою вирішив залишитися в тилу й виконувати свою роль співака. Річ у тім, що виконавець не працював у медичній спеціальності протягом близько 30 років, і вважає, що люди з більшим досвідом краще підходять для військової служби.

Коли почалася війна, я ще був призовного віку. Напевно, мене б мобілізували як військового медика. Але мені здається, що я, як музикант, приніс би більше користі країні, ніж як лікар. Тому що я вже понад 30 років не практикую. В Україні набагато більше людей, які б краще впоралися з цим завданням, – поділився співак.

Гарік додав, що виділив би усім артистам “військову броню”, дозволяючи їм продовжувати творчу діяльність, яка, за його переконанням, приносить багато користі для країни.

“Я думаю, що артист повинен писати музику, давати концерти, виступати перед людьми, щоб вони психологічно розвантажувалися, виступати перед військовими. Артист повинен працювати. Йому не потрібно заважати. Будь моя воля, я б всім відомим артистам дав “бронь”, тому що вони принесуть набагато більше користі своїми концертами, в тому числі й для діаспори, яка дуже сумує за батьківщиною. Артист завжди повинен бути артистом”, – підкреслив виконавець.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини