Брюссель перевіряє виконання членами ЄС постачання зброї Україні на вимогу Шольца, – FT

Наразі Брюссель перевіряє дані щодо надання озброєння для України від країн-членів ЄС після початку повномасштабної війни. Водночас канцлер Німеччини Олаф Шольц наполягає на збільшенні військової допомоги Києву.

Раніше стало відомо, що у Німеччині зростає політичний тиск на Шольца щодо затримки надання Taurus для нашої держави. Водночас у Бундестазі висловили обурення щодо повільного постачання озброєння для України, – пише 24 канал.

Перевірка надання озброєння для України

Як зазначає FT, Дипломатична служба ЄС і Служба зовнішніх дій (EEAS) проводять перевірку постачання зброї для нашої держави після повномасштабного вторгнення Росії. Три дипломати ЄС зазначили, що EEAS має намір подати свої висновки столицям країн перед самітом лідерів ЄС, який відбудеться 1 лютого.

Один із дипломатів розповів, що перевірка спиратиметься на матеріали, подані державами-членами у відповідь на запити EEAS. Служба зовнішніх дій вже відчула опір з боку деяких країн, які не бажають надавати повних даних.

Рішення щодо перевірки було ухвалено після вимоги канцлера Німеччини Олафа Шольца. Минулого тижня він наголосив на підрахуванні та порівнянні військової допомоги для України.

Постачання зброї для України, заплановані на цей час більшістю країн-членів ЄС, надто малі. Нам потрібен огляд того, який конкретний внесок зроблять наші європейські партнери на підтримку України цього року, – зауважив Шольц.

Відомо також, що його коментарі перегукувались із приватними зауваженнями офіційних осіб інших країн ЄС стосовно обіцяних раніше постачань

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини