В окупованій Ялті пролунали колядки українською мовою: відео зворушливого виконання

Крим – це Україна. І мешканці півострова доводять це на щоденній основі. Так, в Ялті під час фестивалю колядок співали пісень українською мовою.

Про це розповіли кореспонденти видання “Крим. Реалії”. Вони також виклали у мережу відео, на якому можна послухати українську колядку, яку співають діти в Ялті, – пише 24 канал.

Колядки українською пролунали у Ялті

Відомо, що в Ялті відбувався традиційний фестиваль колядок. Виконавців можна було послухати у римо-католицькому храмі Непорочного зачаття пресвятої Діви Марії.

Журналісти розповідають, що у ньому брали участь близько десяти колективів. Усі вони – з різних регіонів анексованого Росією півострова Крим. Дитяча та доросла групи колективу “Дружба народів” із Сімферополя виконували колядки винятково українською мовою.

Цікаво, що після фестивалю сімферопольців запросили ще раз. Їх покликали виступити у цьому ж храмі, але з окремою розширеною програмою.

Тим часом на тимчасово окупованій частині Донеччини та Луганщини росіяни намагаються зомбувати українських дітей. Для цього вихователі використовують і триколори, і кокошники.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини