Не дожив до свого 70-ліття кілька днів: у Львові попрощалися з екскомандувачем ПвК “Захід” Повітряних сил ЗСУ

У Львові провели в останню путь генерал-лейтенанта Повітряних сил Збройних сил України Станіслава Павловича. Видатний військовий помер 10 січня, не доживши трохи більше ніж тиждень до 70-ліття.

Про це повідомили на офіційній Facebook-сторінці Повітряного командування “Захід” ПС ЗСУ. Павловича поховали на Личаківському кладовищі, – пише Оbozrevatel.

Там наголосили, що усе своє життя він присвятив військовій справі – у Повітряних силах пройшов шлях від льотчика до командира бомбардувального авіаційного полку, заступника начальника апарату управління бойової підготовки Головного командування колишніх Військово-повітряних сил ЗСУ та командира повітряного командування “Захід” (із 2008-го по 2013 рік).

“Його втрата для нас усіх є невмирущим сумом. Станіслав Миколайович був чи не єдиним генералом, який у віці 65 років літав і вишколив не одне покоління льотчиків”, – ідеться у повідомленні.

За час служби військовий освоїв такі типи літаків як Л-29, УТІ МіГ-15, МіГ-21 двох модифікацій, Су-7У, Су-17 п’яти модифікацій, Су-24 трьох модифікацій.

Станіслав Павлович народився 21 січня 1954 року в селі Антонівка Миколаївської області. 1975 року закінчив Чернігівське вище військове авіаційне училище льотчиків, пізніше штурманський факультет Військово-повітряної академії ім. Ю. Гагаріна.

У 2004 році був призначений першим заступником командира Повітряного командування “Захід” ПС ЗС України. З січня 2008 року став командиром ПвК “Захід”.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини