Українські військові збили над Азовським морем російський літак-розвідник А-50 та підбили ще один

Повітряні сили ЗСУ вразили російський літак-розвідник А-50 над Азовським морем увечері 14 січня, повідомили «РБК-Україна» з посиланням на джерела.

За їхніми даними, удару А-50 завдали близько 21:10–21:15 за місцевим часом у районі Кирилівки у Запорізькій області, після чого літак пропав з радарів і перестав відповідати на запити тактичної авіації. Українські видання стверджують, що пілот російського Су-30 бачив, як спалахнуло і впало невстановлене повітряне судно.

Також джерела ЗМІ заявили, що українські військові підбили повітряний командний пункт Іл-22М11 , бортовий номер 75106, в районі Стрілкового на Херсонщині близько 21:00. Через отримані пошкодження екіпаж літака запросив евакуацію, викликав швидку допомогу та пожежників. Джерело «РБК-України» представило перехоплену розмову пілота літака з диспетчером аеродрому в Анапі, справжність запису не підтверджена.

Заступник голови комітету Верховної ради України з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Юрій Мисягін повідомив , що ІЛ-22М зник з радарів після того, як почав знижуватися в районі Керчі.

У командуванні Повітряних Сил ЗСУ поки що це не коментували.

У командуванні Повітряних Сил ЗСУ раніше стверджували, що збили російський літак-розвідник А-50 у квітні 2022 року. Крім того, у квітні 2023 року такий самий літак атакували під Мінськом, він отримав пошкодження.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини