Зрозумів, що головне дожити до обміну, – захисник “Азовсталі” про теракт в Оленівці

Теракт в Оленівці, який вчинили російські військові у ніч на 29 липня 2022 року, забрав життя щонайменше 53 військових. Тим, кому вдалося вижити, із жахом згадують полон.

Про жахи та усвідомлення полону розповів Дмитро Козацький із позивним “Орест”, передає 24 Канал. Нагадаємо, що з російського полону його вдалося повернути 22 вересня 2022 року

Тиск на українських військових почався одразу

Дмитро розповів, що жорстоке ставлення росіян почалося з моменту, коли військові лише вийшли з “Азовсталі” та їх почали оглядати. До слова, присутність “Червоного хреста” під час виходу азовців була доволі умовною.

“Я чомусь думав, що “Червоний хрест” буде дивитися, щоб все було нормально. Але “Червоний хрест” зайшов і одразу у*бав (пішов – 24 Канал), як вони і завжди роблять, мовляв, ми нічого не бачимо”, – наголосив “Орест”.

Моральний та не лише тиск на українських військових продовжувався дорогою до Оленівки. Далі Дмитра з побратимом розподілили в інший барак, де були інші азовці, зокрема друзі Дмитра.

За словами “Ореста”, він навіть не міг подумати, що може відбутися подібний теракт. Після трагедії в Оленівці сприйняття полону змінилося.

Я не втратив надію, просто мене був такий світогляд, що, може, нас і довше протримають, але головне просто дочекатись моменту виходу. Після теракту я зрозумів, що головне не дочекатися – головне дожити до обіду. Це ключова зміна у розумінні полону, – розповів Дмитро Козацький.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини