Закон про мобілізацію жінок не підпишу, — Зеленський

Глава держави під час спілкування із журналістами повідомив, чи планують в Україні мобілізувати жінок. Президент висловив своє особисте ставлення до цього питання.

Журналісти поцікавилися у глави держави його думкою щодо можливості мобілізації жінок. Президент поставив у цьому питанні крапку, передає 24 Канал.

Чи буде мобілізація жінок

Зеленський заявив, що не підтримає на законодавчому рівні мобілізацію жінок.

Нагадаємо, що нещодавно депутат Верховної Ради від “Слуги народу”, член комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Мар’яна Безугла повідомила, що в Раді допрацьовують законопроєкти про мобілізацію жінок.

Законопроєкт передбачає, що жінки, які придатні до проходження військової служби за станом здоров’я та віком беруться на військовий облік військовозобов’язаних в порядку встановленому Міністерством оборони України. Жінки, які стоять на обліку, можуть бути призвані на військову службу до частин (підрозділів) забезпечення або прийняті в добровільному порядку (за контрактом) на військову службу до бойових частин (підрозділів). Вони проходять базову загальновійськову підготовку. Під час дії воєнного стану жінки залучаються до проходження військової служби (на бойові посади – тільки добровільно).

Водночас президент наголосив, що погодиться із призовом чоловіків з 25 років за умови наявності потужних аргументів.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини