У Львові в підземному переході на площі Митній живе американець

У Львові в підземному переході на площі Митній влаштувався вести безпритульний спосіб життя американець, якому з вигляду 50 років, ділиться історією львівський журналіст Юрій Мартинович.

Чоловік поводиться як типовий безхатько: завжди у пошуках кращого місця, щоб провести ніч, також дякує кожному, хто пригостить їжею чи подарує гривню. Його звати Ерік Муді (Eric Moody) і він американський громадянин. У нього певні психічні розлади, але він спокійний й нікому не робить лиха, пише zahid.espreso.tv.

Як він тут опинився? За його словами, чоловік жив у Києві, але там мав проблеми з наркотиками, за це навіть сидів у в’язниці. З початком повномасштабної війни його перевезли до Львова. Чому відпустили? Невідомо. Також невідомо, чому він переїхав жити в Україну.

Американське посольство знає про нього. Хоча в Еріка немає при собі документів, але там, наче, готові йому допомогти. Однак проблема в тому, що він боїться, бо має певну манію, мовляв, його схоплять “американські спецслужби”. Тому посольство насильно не може нічого з ним зробити.

Ось так вже понад рік Ерік живе на вулиці. Останнім часом він знайшов собі місце під шумною центральною львівською вулицею у підземному переході на площі Митній, де колись були кіоски, у планах мерії відкрити вуличну галерею, а по факту – зараз там просто пустка, яка здатна прихистити людей без даху від дощу та снігу.

Знаю, що завдяки одній добрій людині Ерік зміг кілька днів провести в теплі і привести себе в порядок. Однак потім знову змушений був піти на вулицю. Так він і живе – від милості до милості.

Попри неприємний запах і голодні очі, Ерік з ясністю розповідає, що за освітою є інженером, що його тато був професійним військовим і помер кілька років тому. Але говорити більше про те, чому обрав такий шлях і чому не хоче повертатися додому, відмовляється, або пояснює дуже заплутано, зокрема, кажучи про те, що його обікрали і він не довіряє владі.

Його батько Ronald Paul Moody

У будь-якому разі, якщо проходитиме поруч і бачитимете Еріка, то не оминайте увагою. Він потребує спілкування і дуже зрадіє, якщо подаруєте йому вашу стару куртку чи ковдру, також не відмовиться від теплого чаю та їжі. Все ж, попереду його, як і нас всіх, чекає непроста зима…

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини