Оксана Забужко отримала звання почесної докторки Львівського університету

У п’ятницю, 3 листопада, під час урочистого засідання Вченої ради Львівського національного університету імені Івана Франка письменниця Оксана Забужко отримала диплом Doctor Honoris Causa ЛНУ.

Про це ідеться на сайті університету, – пише Zaxid.net.

Почесне звання Оксана Забужко отримала «за активну громадську та політичну діяльність, за видатні заслуги в розвитку освіти, науки, культури, суспільно значущий внесок у розбудову української державності та вагоме сприяння розвитку Університету».

«… культура є тяглістю традицій, і ця єдина спільнота мертвих і живих, котра будує майбутнє сьогодні, у знову ж таки темні часи, виявляється вирішальною уже для нашої з вами перемоги. Бо перемагає не тільки зброя, перемагає й освіта. Бо сьогодні в ці темні роки, коли ми змушені зі зброєю у руках обстоювати саме фізичне існування нашої країни і нашого імені, виявляється, що саме наша цивілізаційна перевага, історично нажитий нами рівень культури і освіти в тому числі дає нам і мотивацію, й інтерес до таких непрагматичних речей, як історія і національна класика, котрі пояснюють нам, зокрема й на полі бою, за що ми воюємо і що ми обстоюємо», – сказала Оксана Забужко під час своєї інавгураційної промови.

Після урочистого засідання Вченої ради Оксана Забужко поспілкувалася із надзвичайним і повноважним послом Великої Британії в Україні Мартіном Гаррісом. Під час зустрічі ректор Львівського університету Володимир Мельник, Оксана Забужко та Мартін Гарріс обговорили перспективи популяризації україністики у світі.

Раніше звання почесного доктора Львівського найіонального університету імені Івана Франка отримав британський політик Борис Джонсон, польський політик Дональд Туск, а також екс-міністр освіти часів Леоніда Кучми Василь Кремень.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини