На Львівщині 4 листопада попрощаються із шістьма захисниками України

Сьогодні, 4 листопада, у Львові та в області попрощаються із шістьма військовослужбовцями. Андрій Савіцький, Володимир Мазурак, Василь Кекіш, Микола Кирда, Андрій Коцаба та Павло Клімас загинули, воюючи за Україну.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської ОВА, пише Суспільне.

Андрій Савіцький — житель села Сусідовичі Бісковицької територіальної громади. Із початком повномасштабного вторгнення чоловік став на захист України. Військовий був начальником відділення забезпечення відділу прикордонної служби військової частини 1551. Загинув 31 жовтня 2023 року під час виконання бойового завдання в Ізюмському районі Харківської області. Андрія Савіцького поховають о 13:30.

Володимир Мазурак — житель села Рата Рава-Руської громади. Військовослужбовець захищав Україну від початку повномасштабного вторгнення РФ. Чоловік загинув 7 квітня 2023 року в районі населеного пункту Васюківка Донецької області внаслідок обстрілу позицій.

Близько 13:00 кортеж з тілом захисника приїде у Раву-Руську. Перша зустріч відбудеться біля каплички у центрі міста. Далі кортеж вирушить до церкви Святого Юрія, де відбудеться парастас та Чин похорону. Після цього захисника поховають на міському кладовищі Рави-Руської.

Василь Кекіш — мешканець Червоноградського району. Коли почалася повномасштабна війна, чоловік зголосився захищати Україну. Василь Кекіш був молодшим сержантом, старшим бойовим медиком. Проходив військову службу у військовій частині 2110. Чоловік загинув 13 червня 2023 року поблизу села Білогорівка Луганської області під час виконання бойового завдання. Тіло військового ідентифікували лише через 4 місяці. Чин похорону розпочнеться о 13:00. Поховають воїна на сільському цвинтарі Бендюги.

Микола Кирда народився у селі Старий Кропивник Східницької громади. Із початком повномасштабного вторгнення РФ пішов захищати країну. Чоловік служив оператором протитанкового відділення взводу вогневої підтримки. 11 вересня 2023 року вирушив на бойове завдання в районі Бахмута і там загинув. О 12:30 відбудеться зустріч кортежу на перехресті Героїв у Дрогобичі. Про час і чин похорону повідомлять додатково.

Андрій Коцаба — львів’янин. Від початку повномасштабної війни став на захист України від російських військових. Чоловік виконував бойові завдання на східному напрямку у лавах 49 окремого стрілецького батальйону Сухопутних військ ЗСУ “Карпатська Січ”. У воїна залишилися дружина, двоє дітей, сестра, племінники та тітка.

Чин похорону Андрія Коцаби розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла. За пів години відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають захисника на Личаківському кладовищі.

Павло Клімас теж родом зі Львова. Із початком повномасштабного вторгнення РФ став на захист України. Чоловік воював у складі 7 окремого стрілецького батальйону Сухопутних військ ЗСУ. Виконував бойові завдання на східному напрямку фронту. У воїна залишилися батьки та сестри.

Чин похорону Павла Клімаса розпочнеться об 11:00 у Церкві Преображення Господнього УГКЦ у селі Зарудці. Поховають Павла Клімаса на місцевому кладовищі у Зарудцях.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини