У Львові художник-військовий виставив картина на продаж, аби допомогти ЗСУ

У Львові художник-військовий продає свої картини про війну, аби допомогти війську. Львів’янин Євген Равський виставив на аукціон 29 своїх акварелей із серії картин про війну “Краєвиди”. Гроші від продажу чоловік спрямує на допомогу для 103 окремої бригади територіальної оборони Збройних Сил України, в якій сам служить.

Суспільне поспілкувалось із митцем.

Львівський художник Євген Равський з початком повномасштабного вторгнення став на захист України. До 24 лютого 2022 року чоловік волонтерив, а згодом записався до територіальної оборони, де зараз продовжує служити у складі 103 бригади ТрО.

“З 2014 року волонтерив. З Польщі возили волонтерку, допомагали хлопцям, яких ми знали. У мене не було ілюзій, я знав що це буде, наплічник був зібраний”, — розповідає Євген Равський.

Євген Равський у складі своєї бригади тримав оборону на Донеччині, Луганщині та Харківщині. Зараз художник вирішив продати 29 своїх акварельних робіт, аби купити дрони для бригади ТрО.

“Мета — зібрати 400 тисяч гривень, за них закупити FPV дрони, дрони-камікадзе. Ці дрони є розхідним матеріалом, вони швидко йдуть, відповідно, їх треба дуже багато, але вони рятують життя”, — каже художник.

Роботи можна побачити у галереї Shum Art Gallery. Як розповідає Євген Равський, акварелі були створені на основі світлин з російсько-української війни ще до початку повномасштабного вторгнення. Серія “Краєвиди” є зображенням руїн війни.

“Ця робота створена з трьох фотографій. Тоді ці дерева мене дуже шокували. Взагалі всі дерева, які хлопці фотографували, вони такі сюрреалістичні. Я завжди собі задавав питання: чи виживуть ці дерева і чи зазеленіють ці дерева? Бо ті дерева були в попелі, просто мертві”, — говорить Євген Равський.

Усі 29 робіт виставили на онлайн-аукціон. Окрім аукціону, у галереї проведуть чотири зустрічі, на яких можна задонатити на дрони. Перша така зустріч, з самим художником, відбудеться 3 листопада.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини